Ενέργεια

Κίνα: Εκτοξεύτηκαν οι εισαγωγές άνθρακα τον Ιούλιο λόγω καύσωνα

Κίνα: Εκτοξεύτηκαν οι εισαγωγές άνθρακα τον Ιούλιο λόγω καύσωνα
Οι εισαγωγές άνθρακα κατά τους πρώτους επτά μήνες ανήλθαν συνολικά σε 261 εκατομμύρια μετρικούς τόνους, 88,6% πάνω από τα επίπεδα του προηγούμενου έτους, σύμφωνα με στοιχεία των τελωνείων όπως αναφέρει το Reuters.
Οι εισαγωγές άνθρακα της Κίνας παρέμειναν σε υψηλά επίπεδα τον Ιούλιο, αφού οι αγορές στο εξωτερικό σχεδόν διπλασιάστηκαν το πρώτο εξάμηνο του 2023, καθώς οι επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας συνέχισαν να φέρνουν φθηνότερες προμήθειες για να καλύψουν την αιχμή της καλοκαιρινής ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας, σύμφωνα με στοιχεία την Τρίτη 8/8, μεταφέρει το Reuters.

Ο κορυφαίος καταναλωτής άνθρακα στον κόσμο εισήγαγε 39,26 εκατομμύρια μετρικούς τόνους άνθρακα τον περασμένο μήνα, κάτι χαμηλότερο από τα 39,87 εκατομμύρια μετρικούς τόνους τον Ιούνιο και σε σύγκριση με τις μέσες μηνιαίες ποσότητες 37 εκατομμυρίων μετρικών τόνων μεταξύ Ιανουαρίου και Ιουνίου, σύμφωνα με στοιχεία της Γενικής Διοίκησης Τελωνείων.

Οι αγορές του Ιουλίου αυξήθηκαν κατά 67% από 23,52 εκατομμύρια μετρικούς τόνους ένα χρόνο νωρίτερα.
Το μηνιαίο ρεκόρ εισαγωγής άνθρακα της Κίνας ήταν 43,56 εκατομμύρια μετρικοί τόνοι τον Ιανουάριο του 2020.

Κορύφωση εισαγωγών

Τα φορτία ισχύος έχουν εκτοξευθεί και έχουν φτάσει σε νέες κορυφές από τα μέσα Ιουνίου, καθώς μεγάλες περιοχές της χώρας παρουσίασαν περιόδους ασυνήθιστα υψηλών θερμοκρασιών.
Το κόστος παράδοσης άνθρακα 3.800 χιλιοθερμίδων από την Ινδονησία και τη Νότια Αφρική, καθώς και υψηλότερης ποιότητας καύσιμο 5.500 χιλιοθερμίδων από την Αυστραλία, ήταν χαμηλότερο από την τιμή των εγχώριων προμηθειών στην Κίνα.

Ο αυστραλιανός άνθρακας για τα τέλη Αυγούστου και τις αρχές Σεπτεμβρίου ήταν τελευταία φορά συνδεδεμένος σε περίπου 800 γιουάν (111,3 δολάρια) ανά μετρικό τόνο, περίπου 40 γιουάν χαμηλότερες από τις επικρατούσες τιμές χονδρικής στο βόρειο κέντρο άνθρακα Qinhuangdao, δήλωσε ένας έμπορος με έδρα τη Σιγκαπούρη.

Οι εισαγωγές άνθρακα κατά τους πρώτους επτά μήνες ανήλθαν συνολικά σε 261 εκατομμύρια μετρικούς τόνους, 88,6% πάνω από τα επίπεδα του προηγούμενου έτους, σύμφωνα με στοιχεία των τελωνείων.
Οι εισαγωγές του προφυλακτήρα συνέβαλαν σε ρεκόρ αποθεμάτων άνθρακα σε βασικούς σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής, που ανήλθαν σε σχεδόν 200 εκατομμύρια μετρικούς τόνους μέχρι το τέλος Ιουνίου.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης