ΗΠΑ: Ο πρώτος υπεράκτιος υποσταθμός σε offshore project είναι γεγονός - Βίντεο

ΗΠΑ: Ο πρώτος υπεράκτιος υποσταθμός σε offshore project είναι γεγονός - Βίντεο
Οι υπεράκτιοι σταθμοί συλλέγουν και σταθεροποιούν την ισχύ που παράγεται από τις ανεμογεννήτριες, προετοιμάζοντας την ισχύ για μετάδοση στην ακτή

Ο πρώτος υπεράκτιος υποσταθμός που κατασκευάστηκε στις ΗΠΑ βρίσκεται στην παρούσα φάση στο South Fork Wind της Νέας Υόρκης, το πρώτο υπεράκτιο αιολικό πάρκο στα ομοσπονδιακά ύδατα των ΗΠΑ, σύμφωνα με το electrek.co.

Ο υποσταθμός 1.500 τόνων και ύψους 60 ποδιών σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε στο Κάνσας και στη συνέχεια κατασκευάστηκε κοντά στο Corpus Christi του Τέξας, από την Kiewit Offshore Services, τον μεγαλύτερο κατασκευαστή υπεράκτιων εταιρειών στις ΗΠΑ. Περισσότεροι από 60 εργαζόμενοι σε τρεις πολιτείες θα υποστηρίξουν αυτή τη δομή South Fork Wind, η οποία θα είναι ο πρώτος υπεράκτιος αιολικός υποσταθμός που κατασκευάζεται στις ΗΠΑ.

Σημειώνεται ότι οι υπεράκτιοι σταθμοί συλλέγουν και σταθεροποιούν την ισχύ που παράγεται από τις ανεμογεννήτριες, προετοιμάζοντας την ισχύ για μετάδοση στην ακτή.

Το South Fork Wind των 132 MW και 12 στροβίλων θα παράγει αρκετή καθαρή ενέργεια για να τροφοδοτήσει 70.000 σπίτια στη Νέα Υόρκη. Η παραγόμενη ενέργεια θα πωληθεί στην Long Island Power Authority σύμφωνα με τους όρους μιας 20ετούς συμφωνίας.

Το project αναμένεται να τεθεί σε σύνδεση, σύμφωνα πάντα με το χρονοδιάγραμμα, στα τέλη του έτους. Αναπτύσσεται από κοινού από τον δανικό αιολικό γίγαντα Ørsted και τον πάροχο ενέργειας Eversource. Το South Fork Wind είναι ένα από τα πέντε υπεράκτια αιολικά έργα που «τρέχει» η Πολιτεία της Νέας Υόρκης. Το τρέχον χαρτοφυλάκιο ανέρχεται συνολικά σε περισσότερα από 4.300 MW και θα τροφοδοτήσει περισσότερα από 2,4 εκατομμύρια σπίτια στη Νέα Υόρκη.

5346.jpg



Παραγωγή

Το έργο South Fork εγκρίθηκε από το Εσωτερικό Γραφείο Ocean Energy Management (BOEM) τον Νοέμβριο του 2021. Το έργο θα βρίσκεται 35 μίλια ανατολικά του Montauk Point στο Long Island της Νέας Υόρκης και θα έχει μια υπόγεια γραμμή μεταφοράς που θα παρέχει ενέργεια στο τοπικό πλέγμα στην πόλη του East Hampton της Νέας Υόρκης. Θα έχει την ικανότητα να παράγει 130 μεγαβάτ αιολικής ενέργειας, αρκετή για να τροφοδοτήσει πάνω από 70.000 σπίτια και επιχειρήσεις.

Οι Ørsted και Eversource επισημαίνουν το έργο ως την πρωτοποριακή προσπάθειά τους να ενισχύσουν το ευρύ δίκτυο που αναπτύσσεται για την υποστήριξη της κατασκευής και της λειτουργίας. Θα συνεργαστούν με την Boskalis για τις εργασίες μεταφοράς και εγκατάστασης θεμελίωσης και υπεράκτιων υποσταθμών για την South Fork Wind της κοινής επιχείρησης. Στο πλαίσιο μιας σύμβασης που οριστικοποιήθηκε στα τέλη του 2021, η Boskalis θα διαχειρίζεται τη μεταφορά και την εγκατάσταση τριών υπεράκτιων υποσταθμών και των μονοπωλών XXL για τα έργα South Fork Wind και Revolution Wind.

Δείτε το σχετικό βίντεο από τις εργασίες



www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης