Zhero Europe: Το εργαλείο ανάπτυξης έργων ΑΠΕ - Στο επίκεντρο η παραγωγή «πράσινης» ενέργειας

Zhero Europe: Το εργαλείο ανάπτυξης έργων ΑΠΕ - Στο επίκεντρο η παραγωγή «πράσινης» ενέργειας
Νέα εποχή στην ανάπτυξη καθαρής ενέργειας σε Ευρώπη και Αφρική

Σπουδαίοι επενδυτές όπως οι TotalEnergies, Baker Hughes, Technip Energies και Azimut υπέγραψαν μια προκαταρκτική συμφωνία για να επενδύσουν σε μια νέα εταιρεία που θα αποσκοπεί στην ανάπτυξη ολοκληρωμένων έργων καθαρής ενέργειας σε δύο ηπείρους (Ευρώπη και Αφρική).

Η Zhero Europe ιδρύθηκε από τους Marco Alverà, Padmanathan, Alessandra Pasini και Enrico Vitali έχοντας ως αντικείμενο την ανάπτυξη έργων παραγωγής πράσινης ενέργειας και υποδομής σε ΗΠΑ, Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική.

Ειδικότερα συστάθηκε για να προσφέρει έργα που καλύπτουν αιολική και ηλιακή ενέργεια, διασυνδέσεις για εξαγωγές μεγάλων αποστάσεων και παραγωγή πράσινης υδρογόνου.

Η Zhero εργάζεται για την επίτευξη ενός πρώτου στόχου να φέρει στο FID 5 GW έργων έως το 2026.

Με αυτόν τον γύρο χρηματοδότησης, θα προωθήσει την ανάπτυξη του χαρτοφυλακίου έργων της, αξιοποιώντας την παγκόσμια τεχνογνωσία των νέων επενδυτών της.

Αισιοδοξία από τη νέα συμφωνία

Ο Paddy Padmanathan και η Alessandra Pasini, πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της Zhero Europe αντίστοιχα, δήλωσαν: «Είμαστε ενθουσιασμένοι που καλωσορίζουμε νέους επενδυτές που συμμερίζονται τη φιλοδοξία μας να επιταχύνουμε την ενεργειακή μετάβαση παρέχοντας έργα μεγάλης κλίμακας που θα μπορούν να εμπνεύσουν άλλους να ακολουθήσουν.

Η πράσινη ενέργεια είναι ήδη φθηνότερη από τα ορυκτά καύσιμα σε πολλές χώρες και πρέπει να επιταχύνουμε την ανάπτυξη και την κατασκευή έργων για να μετριαστεί το αυξανόμενο χάσμα μεταξύ της δράσης για το κλίμα και της φιλοδοξίας για το κλίμα. Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο».

Ο Stephane Michel, πρόεδρος φυσικού αερίου, ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και ενέργειας της TotalEnergies, πρόσθεσε: «Η τολμηρή φιλοδοξία της Zhero Europe είναι να φέρει άφθονη, οικονομικά προσιτή και καθαρή ενέργεια από την καλύτερη τοποθεσία παραγωγής στις μεγάλες καταναλωτικές αγορές και κυρίως από τη Βόρεια Αφρική, στην Ευρώπη.

Χαιρετίζουμε την ευκαιρία να ενώσουμε τις δυνάμεις μας με τη Zhero Europe και τους άλλους επενδυτές της για να υποστηρίξουμε την ανάπτυξη αυτών των πρωτοποριακών έργων προς αμοιβαίο όφελος Ευρώπης και Αφρικής».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης