Τελευταία Νέα
Ενέργεια

ΕΙΑ: Mειώθηκαν τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ, αυξήθηκαν της βενζίνης

ΕΙΑ: Mειώθηκαν τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ, αυξήθηκαν της βενζίνης
Μειώθηκαν κατά 17,049 εκατομμύρια βαρέλια κατά την εβδομάδα που έληξε στις 28 Ιουλίου

 

Τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ υποχώρησαν κατά 17 εκατομμύρια βαρέλια την περασμένη εβδομάδα, καταρρίπτοντας τις εμπορικές προβλέψεις, εν μέσω εντατικών περικοπών παραγωγής από τη Σαουδική Αραβία, ανέφερε την Τετάρτη η ΕΙΑ .

Ωστόσο, τα αποθέματα βενζίνης αυξήθηκαν, συγχέοντας τις προσδοκίες για πτώση, ακόμη και όταν τα αποθέματα αποσταγμάτων μειώθηκαν περισσότερο από ό,τι αναμενόταν, έδειξε η Εβδομαδιαία Έκθεση Κατάστασης Πετρελαίου από την Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας ή EIA.

Τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 17,049 εκατομμύρια βαρέλια κατά την εβδομάδα που έληξε στις 28 Ιουλίου, έναντι προβλέψεων για πτώση μόλις 1,367 εκατομμυρίων βαρελιών.

Τις προηγούμενες τρεις εβδομάδες, η EIA είχε αναφέρει ασήμαντες αναλήψεις από το πετρελαϊκό συγκρότημα των ΗΠΑ, παρά το γεγονός ότι η Σαουδική Αραβία ισχυρίστηκε ότι είχε αφαιρέσει επιπλέον ένα εκατομμύριο βαρέλια την ημέρα από την ημερήσια παραγωγή της.


Αλλαγές

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι αν και δεν ήταν λογικό να υπάρχει μια συσχέτιση μεταξύ των αλλαγών στις εξαγωγές αργού της Σαουδικής Αραβίας και των αποθεμάτων στις ΗΠΑ, η EIA ως κορυφαίος πάροχος δεδομένων για την ενέργεια, έπρεπε να αποτυπώσει τις αλλαγές στην κατάσταση της παγκόσμιας προσφοράς τουλάχιστον στα εβδομαδιαία στοιχεία της. Την προηγούμενη εβδομάδα έως τις 21 Ιουλίου, για παράδειγμα, η άντληση αργού πετρελαίου των ΗΠΑ από την αποθήκευση ήταν μόνο 0,6 εκατομμύρια.

Στην τελευταία της Εβδομαδιαία Έκθεση Κατάστασης Πετρελαίου, η EIA είπε επίσης ότι οι εισροές στα διυλιστήρια αργού πετρελαίου των ΗΠΑ ήταν κατά μέσο όρο 16,5 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα κατά τη διάρκεια της εβδομάδας που έληξε στις 28 Ιουλίου — 0,04 εκατομμύρια περισσότερες από τον μέσο όρο της προηγούμενης εβδομάδας.

Τα διυλιστήρια λειτούργησαν στο 92,7% της λειτουργικής τους ικανότητας την περασμένη εβδομάδα, ανέφερε η EIA, προσθέτοντας ότι η παραγωγή βενζίνης αυξήθηκε επίσης την περασμένη εβδομάδα σε μέσο όρο 9,8 εκατομμύρια ημερησίως μαζί με την παραγωγή καυσίμου απόσταξης, η οποία ήταν κατά μέσο όρο 4,9 εκατομμύρια ημερησίως.

Στο μέτωπο των αποθεμάτων βενζίνης, σημειώθηκε αύξηση 1,480 εκατομμυρίων βαρελιών έναντι της πτώσης κατά 0,786 εκατομμύρια βαρέλια την προηγούμενη εβδομάδα. Η βενζίνη αυτοκινήτων είναι το Νο. 1 προϊόν καυσίμου των ΗΠΑ.

Με τα αποθέματα αποστάγματος, σημειώθηκε πτώση 0,796 εκατομμυρίων βαρελιών έναντι του ελλείμματος της προηγούμενης εβδομάδας στα 0,245 εκατομμύρια βαρέλια. Τα αποστάγματα διυλίζονται σε πετρέλαιο θέρμανσης, ντίζελ για φορτηγά, λεωφορεία, τρένα και πλοία και καύσιμα για αεριωθούμενα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης