BP και Equinor επαναδιαπραγματεύονται τους όρους συμφωνίας για αιολικά projects

BP και Equinor επαναδιαπραγματεύονται τους όρους συμφωνίας για αιολικά projects
Το 2020 η συμφωνία ήταν τιμήματος 1,1 δισ. δολ.

Η bp και η Equinor επαναδιαπραγματεύονται τους όρους των συμφωνιών παροχής ηλεκτρικής ενέργειας που συνδέονται με τα αιολικά τους projects στα ανοικτά της ανατολικής ακτής των ΗΠΑ, σύμφωνα με τον CEO της bp Bernard Looney.

«Βρισκόμαστε στη μέση της επαναδιαπραγμάτευσης των συμβάσεων PPA στην Ανατολική Ακτή με τον συνεργάτη μας Equinor», είπε ο Looney σε αναλυτές την 1η Αυγούστου.

Σημειώνεται ότι 2020 η βρετανική εταιρεία συμφώνησε να εξαγοράσει μερίδιο 50% σε δύο υπό κατασκευή έργα στις ΗΠΑ, τα Empire Wind και Beacon Wind, από την νορβηγική Equinor, αντί τιμήματος 1,1 δισ. δολαρίων, σε μια συμφωνία που θα οφελούσε σημαντικά τη δημόσια εικόνα των δύο εταιρειών.

Η BP αγόρασε το 50% δύο πρώιμων έργων, το Empire που βρίσκεται στα ανοιχτά των ακτών της Νέας Υόρκης και το Beacon έξω από την Μασσαχουσέτη.

Το Reuters ανέφερε τον περασμένο Μάρτιο ότι η bp επιδιώκει να αλλάξει τους όρους της κοινοπραξίας με την Equinor.  «Δεν θα αναπτύξουμε έργα που δεν πληρούν τα κατώφλια επιστροφών μας» από 6% έως 8%, είπε ο Looney.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης