Ενέργεια

ΑPI: Μείωση των αποθεμάτων πετρελαίου κατά 15 εκατ. βαρέλια την βδομάδα (22-28/7)

ΑPI: Μείωση των αποθεμάτων πετρελαίου κατά 15 εκατ. βαρέλια την βδομάδα (22-28/7)
Το ισοζύγιο αποθεμάτων αργού στις ΗΠΑ πιθανώς μειώθηκε κατά 15,4 εκατομμύρια βαρέλια κατά την εβδομάδα 22-28 Ιουλίου

Τα αποθέματα αργού πετρελαίου των ΗΠΑ μειώθηκαν κατά περισσότερα από 15 εκατομμύρια βαρέλια την περασμένη εβδομάδα (22-28/7), με πρόσθετα ελλείμματα στα αποθέματα βενζίνης και αποσταγμάτων, εν μέσω εντατικών περικοπών παραγωγής από τη Σαουδική Αραβία, ανέφερε σε προκαταρκτική έκθεση το API της βιομηχανίας πετρελαίου την Τρίτη (1/8), σύμφωνα με δημοσίευμα του Investing.com

Το ισοζύγιο αποθεμάτων αργού στις ΗΠΑ πιθανώς μειώθηκε κατά 15,4 εκατομμύρια βαρέλια κατά την εβδομάδα 22-28 Ιουλίου, σύμφωνα με το API (American Petroleum Institute - Αμερικανικού Ινστιτούτου Πετρελαίου). Η βιομηχανία του πετρελαίου ανέφερε άντληση 1.319 εκατομμυρίων βαρελιών αργού την εβδομάδα 17-21 Ιουλίου. Οι αριθμοί του API χρησιμεύουν ως προάγγελος των επίσημων δεδομένων αποθέματος από την EIA (Υπηρεσία Ενεργειακών Πληροφοριών των ΗΠΑ).


Η πτώση των αποθεμάτων και η Σαουδική Αραβία

Τις προηγούμενες τρεις εβδομάδες, τόσο το API όσο και η EIA ανέφεραν άτονες αντλήσεις από το πετρελαϊκό συγκρότημα των ΗΠΑ, παρά το γεγονός ότι η Σαουδική Αραβία ισχυρίστηκε πως αφαιρεί επιπλέον 1 εκατομμύριο βαρέλια / ημέρα από την ημερήσια παραγωγή της.

Εάν η πτώση των αποθεμάτων στην έκθεση API αντικατοπτρίζεται και από την EIA, θα υπογραμμιστούν οι προσπάθειες των Σαουδάραβων να στριμώξουν τις προμήθειές στην παγκόσμια αγορά, ειδικά ενόψει της μείωσης των αγορών από την Κίνα εν μέσω των οικονομικών προβλημάτων, που αντιμετωπίζει ο μεγαλύτερος εισαγωγέας πετρελαίου.

Μαζί με την ευρύτερη άντληση αργού που ανέφερε για την περασμένη εβδομάδα, το API ανέφερε μια διολίσθηση 1,76 εκατομμυρίων βαρελιών την περασμένη εβδομάδα στον κόμβο του Cushing της Οκλαχόμα που παραλαμβάνει το αργό των ΗΠΑ. Την προηγούμενη εβδομάδα, το API ανέφερε έλλειμμα Cushing 2,34 εκατομμύρια βαρέλια.

Από την πλευρά των καυσίμων, η API ανέφερε μείωση των αποθεμάτων βενζίνης κατά 1,68 εκατομμύρια βαρέλια και αύξηση αποθεμάτων αποστάγματος κατά 0,512 εκατομμύρια βαρέλια. Την προηγούμενη εβδομάδα, σημείωσε άντληση 1.043 εκατομμυρίων βαρελιών για τη βενζίνη και 1,614 εκατομμύρια βαρέλια για τα αποστάγματα.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης