Χρηματιστήριο & Αγορές

Fitch: Υποβάθμισε το αξιόχρεο των ΗΠΑ σε AA+ από ΑΑΑ, με σταθερό το outlook

tags :
Fitch: Υποβάθμισε το αξιόχρεο των ΗΠΑ σε AA+ από ΑΑΑ, με σταθερό το outlook
H υποβάθμιση της αξιολόγησης των ΗΠΑ αντανακλά την αναμενόμενη δημοσιονομική επιδείνωση τα επόμενα τρία χρόνια
Σχετικά Άρθρα
Σε ΑΑ+ από ΑΑΑ υποβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής ο οίκος αξιολόγησης Fitch Ratings, με το Outlook να αναθεωρείται σε σταθερό από αρνητικό.
Σημειώνεται πως τελευταία φορά η υπερδύναμη είχε υποβαθμιστεί από τη Standard and Poor's πριν από μια 12ετία, ενώ η Fitch την αξιολογούσε με τριπλό «Α» από το 1994.
Από τη μεριά της, η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Janet Yellen, δήλωσε ότι διαφωνεί με την απόφαση και επέκρινε την αξιολόγηση ως «αυθαίρετη και παρωχημένη».
Όπως είπε, «η απόφαση της Fitch δεν αλλάζει αυτό που γνωρίζουν ήδη οι Αμερικανοί, οι επενδυτές και οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο: ότι τα ομόλογα του αμερικανικού Δημοσίου παραμένουν το κατεξοχήν πιο ασφαλές ρευστό περιουσιακό στοιχείο στον κόσμο και ότι η αμερικανική οικονομία είναι θεμελιωδώς ισχυρή».


Σε κάθε περίπτωση, σύμφωνα με τη Fitch, η υποβάθμιση της αξιολόγησης των ΗΠΑ αντανακλά την αναμενόμενη δημοσιονομική επιδείνωση τα επόμενα τρία χρόνια, την υψηλή και αυξανόμενη επιβάρυνση του χρέους της γενικής κυβέρνησης και το έλλειμμα διακυβέρνησης τις τελευταίες δύο δεκαετίες, που έχει εκδηλωθεί με επαναλαμβανόμενες αντιπαραθέσεις σε ό,τι αφορά το όριο χρέος και τις ψηφοφορίες της τελευταίας στιγμής.

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης