Διεθνής κοινοπραξία αναλαμβάνει για λογιαριασμό της RWE τη δημιουργία σταθμού υδρογόνου στη Γερμανία

Διεθνής κοινοπραξία αναλαμβάνει για λογιαριασμό της RWE τη δημιουργία σταθμού υδρογόνου στη Γερμανία
Η φάση κατασκευής, με αναμενόμενη διάρκεια 40 μηνών, ίσως ξεκινήσει το 2025

Από τη συνεργασία των εταιρειών Tecnicas Reunidas  από την Ισπανία και της Ansaldo Energia από την Ιταλία πρόκειται να «γεννηθεί» ένας σταθμός παραγωγής υδρογόνου στη Γερμανία, για λογαριασμό της εταιρείας RWE, σύμφωνα με την ισπανική εταιρεία μηχανικών, σήμερα 31.07.23, όπως σημειώνει δημοσίευμα του Reuters.

Ο σταθμός πρόκειται να χρησιμοποιήσει τον στρόβιλο GT36 της Ansaldo Energia, ο οποίος είναι ικανός να παράγει ηλεκτρική ενέργεια με έως και 50% υδρογόνο αναμεμειγμένο με φυσικό αέριο, με την προοπτική να αναβαθμιστεί σε 100% υδρογόνο.

Το έργο αυτό εντάσσεται στο πεδίο επαναπροσδιορισμού των assets της RWE, με στόχο την αντικατάσταση μονάδων, οι οποίες λειτουργούν με άνθρακα, με μονάδες, ικανές να παράγουν πιο αποτελεσματικά καθαρότερη ηλεκτρική ενέργεια.

Η εγκατάσταση, με προβλεπόμενη χωρητικότητα 800 MW, θα κατασκευαστεί στην ήδη υπάρχουσα τοποθεσία της RWE στο Weisweiler, κοντά στην πόλη της Κολωνίας, ανέφερε η Tecnicas Reunidas.

Η συνεισφορά της ισπανικής εταιρείας θα περιλαμβάνει το στάδιο της αδειοδότησης, η οποία πρόκειται να ξεκινήσει άμεσα και αναμένεται να διαρκέσει για 2 χρόνια περίπου, την προμήθεια εξοπλισμού και την κατασκευή του εργοστασίου.

Από την άλλη, η ιταλική εταιρεία ιδιωτικού συμφέροντος Ansaldo Energia θα προμηθευτεί τις τουρμπίνες αερίου και ατμού, καθώς επίσης και τις αντίστοιχες γεννήτριές τους, μεταξύ άλλων εξοπλισμών. Η φάση κατασκευής, με αναμενόμενη διάρκεια 40 μηνών, ίσως ξεκινήσει το 2025.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης