Επικαιρότητα

Ανεξέλεγκτη η φωτιά στην Νέα Αγχίαλο: Εκρήξεις σε στρατιωτική αποθήκη πυρομαχικών - Μεγάλη φωτιά στον Ασπρόπυργο

Ανεξέλεγκτη η φωτιά στην Νέα Αγχίαλο: Εκρήξεις σε στρατιωτική αποθήκη πυρομαχικών - Μεγάλη φωτιά στον Ασπρόπυργο
Για πολλοστή ημέρα συνεχίζονται οι προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων
Στο έλεος των πυρκαγιών βρίσκεται η χώρα για ακόμη μια ημέρα, με τις αναζωπυρώσεις να εξελίσσονται σε πραγματικό εφιάλτη για τις πυροσβεστικές δυνάμεις και τους εθελοντές που επιχειρούν αδιάκοπα αλλά και νέες φωτιές να προκαλούν συναγερμό.
Την ίδια ώρα, ανησυχητικές διαστάσεις παίρνει πυρκαγιά που ξέσπασε στον Ασπρόπυργο Αττικής σε επιχείρηση στην οδό Αγίου Γεωργίου στη βιομηχανική ζώνη.
Εκεί υπάρχουν βυτία με χρώματα, καθώς και ελαστικά και καύσιμα, ενώ σημειώνονται εκρήξεις σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν κάτοικοι στις γύρω περιοχές.
Στο σημείο επιχειρούν 54 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 13 οχήματα και ένα ειδικό κλιμακοφόρο όχημα.
Λόγω των ισχυρών καπνών από την πυρκαγιά, εστάλη μάλιστα μήνυμα του 112 στους κατοίκους της περιοχής.
Την ίδια στιγμή, στο μένος των πυρκαγιών από το απόγευμα της Πέμπτης 27/7, βρίσκεται ξανά η Μαγνησία ενώ ενισχύονται παράλληλα οι άνεμοι στην ευρύτερη περιοχή όπου πνέουν ισχυρά μποφόρ.

Μέσα σε λίγα λεπτά, κάτοικοι πολλαπλών οικισμών δέχθηκαν μηνύματα από το 112, με την οδηγία να εκκενώσουν τις περιοχές τους.
Σύμφωνα με την πυροσβεστική, οι εκκενώσεις γίνονται προληπτικά, εξαιτίας των ανέμων που εντείνονται, δημιουργώντας αναζωπυρώσεις. 
Στο μέτωπο επιχειρούν 90 πυροσβέστες με 31 οχήματα, 4 πεζοπόρα τμήματα, 3 αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο.

aspropirgos__1_.webpaspropirgos__3_.webp

Εκτός ελέγχου η φωτιά στη Ν. Αγχίαλο

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση, σε κατοικημένη περιοχή πλησιάζουν οι φλόγες πλέον στη Νέα Αγχίαλο, όπου πέντε αεροπλάνα επιχειρούν σε ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες με πολλά μποφόρ ώστε να σταματήσουν τη φωτιά.
Η φωτιά λόγω των ισχυρότατων ανέμων ξέφυγε από τον έλεγχο των πυροσβεστών με το κύριο μέτωπο να βρίσκεται πλέον λίγα μέτρα από την είσοδο της Νέας Αγχιάλου.
Στην περιοχή ακούγονται συνεχώς εκρήξεις.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ, πρόκειται για αποθήκη πυρομαχικών της Πολεμικής Αεροπορίας στην οποία έφτασε η φωτιά.
Στρατιωτικές πηγές τόνιζαν νωρίτερα ότι η πυρκαγιά έχει μπει σε χώρο στρατοπέδου.
ce7b8ea3f7deaa45211958d31394d02a_XL_1.jpg
2-0-0.png.webp


«Μάχη» με τις φλόγες δίνεται εν τω μεταξύ και σε Ρόδο, Κάρυστο, Κέρκυρα και Βοιωτία ενώ στη Χαλκιδική η πυρκαγιά έχει τεθεί υπό μερικό έλεγχο.
Όσον αφορά την Παρασκευή 27 Ιουλίου 2023, σύμφωνα με το meteo, προβλέπεται υψηλή έως πολύ υψηλή επικινδυνότητα εκδήλωσης και εξάπλωσης δασικών πυρκαγιών στα ανατολικά και νότια τμήματα της χώρας θέτοντας τις Αρχές σε νέο συναγερμό.

volos.webp

Αναλυτικά:

Εκτός ελέγχου η φωτιά στην Νέα Αγχίαλο: Ακούγονται εκρήξεις

Εφιαλτικές στιγμές για τους κατοίκους στην Νέα Αγχίαλο. Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ ακούγονται συνεχώς εκρήξεις.
Οι εκρήξεις σημειώνονται στην περιοχή Καράμπα και πρόκειται για αποθήκες πυρομαχικών του στρατού που αυτή την ώρα καίγονται.

Σημειώνεται πως για το μέτωπο της Μαγνησίας, το μήνυμα του 112 για εκκένωση αφορά στις περιοχές Σώρο, Χρυσή Ακτή Παναγιάς, Άγιο Γεώργιο, Στουπί, Βελανιδιά, Μάραθο, Νέα Αγχίαλο, Στουπί, Βελανιδιά και Κριθάρια με την πυρκαγιά να καίει ανεξέλεγκτα.

Η καταστροφική φωτιά που ξέσπασε την Τετάρτ 26/7η στην περιοχή του Βελεστίνου, γρήγορα επεκτάθηκε σε όμορους οικισμούς και την Βιομηχανική Περιοχή προκαλώντας εκτεταμένες καταστροφές.
Σύμφωνα με τον διοικητή των Πυροσβεστικών δυνάμεων Μαγνησίας Ευάγγελο Λιακοπούλο, δημιουργούνται φραγμοί από τις επίγειες δυνάμεις ώστε η φωτιά να μην φτάσει στους οικισμούς.

Θεσσαλονίκη: Πυρκαγιά σε γεωργικές εκτάσεις στο δήμο Βόλβης

Πυρκαγιά ξέσπασε σε γεωργικές εκτάσεις, στην περιοχή Προφήτης του δήμου Βόλβης Θεσσαλονίκης. Για την κατάσβεσή της κινητοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις

Ρόδος: Μάχη με τις φλόγες για 10η μέρα

Εκτός από τη μεγάλη φωτιά στη Μαγνησία, το μέτωπο της Ρόδου ανησυχεί ιδιαίτερα την Πυροσβεστική, καθώς συνεχίζεται η μάχη με τις αναζωπυρώσεις στο νησί για 10η μέρα.
Παρά το γεγονός ότι τα μεγάλα τουλάχιστον μέτωπα έχουν κοπάσει, εν τούτοις, στην περιοχή Βατίου, του Ασκληπιείου, των Λαέρμων και κοντά στην Ιερά μονή Θάρρι, παρουσιάζονται συχνές αναζωπυρώσεις με τις οποίες τα πεζοπόρα τμήματα, οι πυροσβέστες, οι εθελοντές και οι νέοι άνθρωποι της Ρόδου που βρίσκονται στο πεδίο της φωτιάς, να δίνουν διαρκή μάχη προκειμένου να τα θέσουν υπό έλεγχο, όπως μεταδίδει η εφημερίδα Ροδιακή.
Πριν από λίγα λεπτά σημειώθηκαν και νέες αναζωπυρώσεις κονστά στο Βάτι (στο κομμάτι προς Μεσσαναγρό) καθώς επίσης και προς το εκκλησάκι του Ταξιάρχη οι οποίες αντιμετωπίστηκαν εκ νέου από τις ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που βρίσκονται στην περιοχή. Σημαντική είναι επίσης και η συνδρομή που γίνεται από τα αεροσκάφη και τα ελικόπτερα που κάνουν ρίψεις νερού στις περιοχές που σημειώνονται αναζωπυρώσεις.
Ισχυρές δυνάμεις τώρα, επιχειρούν σε ένα από τα τελευταία μέτωπα που έχουν αναζωπυρωθεί κοντά στον Ασκληπενό ποταμό, με κατεύθυνση τα Προφύλια.


Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

www.worldenergynews.gr



Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης