Ενέργεια

ΕΙΑ: Μειώθηκαν τα αποθέματα αργού και βενζίνης στις ΗΠΑ

ΕΙΑ: Μειώθηκαν τα αποθέματα αργού και βενζίνης στις ΗΠΑ

Τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 600.000 βαρέλια την εβδομάδα που έληξε στις 21 Ιουλίου

 

Οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν την Τετάρτη, αφού τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ υποχώρησαν λιγότερο από το αναμενόμενο και καθώς οι επενδυτές παρέμειναν επιφυλακτικοί ενόψει της αναμενόμενης αύξησης των επιτοκίων της Federal Reserve αργότερα μέσα στην ημέρα.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του Brent υποχώρησαν 0,7%, στα 83,03 δολάρια το βαρέλι στις 19:30 ώρα Ελλάδας, ενώ το αμερικανικό αργό West Texas Intermediate (WTI) διαμορφώθηκε στα 78,9 δολάρια, σημειώνοντας πτώση 0,9%. Και τα δύο υποχώρησαν κατά περισσότερο από 1 δολάριο νωρίτερα στη συνεδρίαση, αφού έφθασαν στα υψηλά τριών μηνών την Τρίτη.

Τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 600.000 βαρέλια την εβδομάδα που έληξε στις 21 Ιουλίου, σύμφωνα με στοιχεία της Υπηρεσίας Ενεργειακών Πληροφοριών των ΗΠΑ, σε σύγκριση με εκτιμήσεις για μείωση 2,35 εκατομμυρίων βαρελιών. Τα στοιχεία του αμερικανικού Ινστιτούτου Πετρελαίου του βιομηχανικού ομίλου ανέφεραν αύξηση 1,32 εκατομμυρίων βαρελιών.

Τα αποθέματα βενζίνης και ντίζελ διαμορφώθηκαν επίσης λιγότερο από το αναμενόμενο, σύμφωνα με στοιχεία της ΕΙΑ.

Οι τιμές του πετρελαίου σημείωσαν άνοδο για τέσσερις εβδομάδες, ενισχυμένες από ενδείξεις στενότερων προμηθειών, που συνδέονται σε μεγάλο βαθμό με τις περικοπές της παραγωγής από τη Σαουδική Αραβία και τη Ρωσία, καθώς και με τις δεσμεύσεις των κινεζικών αρχών να στηρίξουν τη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο.

Αν και η αγορά αναμένει ότι η Σαουδική Αραβία θα μεταφέρει τις μειώσεις της παραγωγής τον Αύγουστο έως τον Σεπτέμβριο, πηγές δήλωσαν στο Reuters ότι η Ρωσία αναμένεται να αυξήσει σημαντικά τη φόρτωση πετρελαίου τον Σεπτέμβριο, θέτοντας τέλος στις απότομες περικοπές εξαγωγών.

Ανησυχία για την Κίνα

Εν τω μεταξύ, υπάρχει μεγάλη ανησυχία για το εάν η Κίνα, επίσης ο δεύτερος μεγαλύτερος καταναλωτής πετρελαίου στον κόσμο, θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της για την πολιτική της.

«Πρέπει ακόμη να περιμένουμε τις πραγματικές πολιτικές - ο κίνδυνος είναι αυτές οι πολιτικές να είναι κατώτερες των προσδοκιών», δήλωσε ο επικεφαλής στρατηγικός αναλυτής εμπορευμάτων της ING, Warren Patterson.

«Η αγορά θα συνεχίσει να βρίσκεται σε μια διελκυστίνδα μεταξύ της σύσφιξης της παγκόσμιας προσφοράς και των φόβων για επιβράδυνση της ζήτησης λόγω της παγκόσμιας οικονομικής επιβράδυνσης», πρόσθεσε ο Hiroyuki Kikukawa, πρόεδρος της NS Trading, μονάδας της Nissan Securities.

Οι επενδυτές είχαν τετραγωνίσει τις θέσεις τους πριν από την απόφαση της Fed για τα επιτόκια, είπε ο Kikukawa.
Η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ αναμένεται ευρέως να επιτύχει αύξηση των επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης αργότερα την Τετάρτη.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης