Ενέργεια

Ισπανία: Μισή νίκη για την πυρηνική ενέργεια η επικράτηση του Λαϊκού Κόμματος (Μontel)

Ισπανία: Μισή νίκη για την πυρηνική ενέργεια η επικράτηση του Λαϊκού Κόμματος (Μontel)
Τα δύο κύρια κόμματα πρέπει τώρα να πείσουν μικρότερες ομάδες να συμμετάσχουν σε μια κυβέρνηση συνασπισμού, αλλά οι διαπραγματεύσεις μπορεί να διαρκέσουν μήνες, με πιθανές νέες γενικές εκλογές

Το Λαϊκό Κόμμα υπέρ των πυρηνικών, κατά της παρέμβασης στην αγορά κέρδισε τις γενικές εκλογές της Ισπανίας την Κυριακή 23/7, αλλά δεν κατάφερε να κερδίσει τη συνολική πλειοψηφία που σημαίνει μεγαλύτερο πολιτικό αδιέξοδο.
Η ομάδα κέρδισε 136 έδρες, ή 33% των ψήφων, αλλά δεν κατάφερε να σχηματίσει κυβέρνηση, με το Σοσιαλιστικό Κόμμα του πρωθυπουργού Pedro Sanchez να συγκεντρώνει το 32%.

Η σταδιακή κατάργηση των πυρηνικών και τα μέτρα παρέμβασης στην αγορά ήταν μερικά από τα βασικά σημεία διαμάχης μεταξύ των διαφόρων παρατάξεων όσον αφορά την ενεργειακή πολιτική, με το Λαϊκό Κόμμα να δεσμεύεται να παρατείνει τη διάρκεια ζωής των αντιδραστήρων και να σκοπεύει να καταργήσει μέτρα όπως το ιβηρικό ανώτατο όριο στις τιμές ηλεκτρικής ενέργειας.

Τα δύο κύρια κόμματα πρέπει τώρα να πείσουν μικρότερες ομάδες να συμμετάσχουν σε μια κυβέρνηση συνασπισμού, αλλά οι διαπραγματεύσεις μπορεί να διαρκέσουν μήνες, με πιθανές νέες γενικές εκλογές.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης