Περιβάλλον

Για πέμπτη ημέρα φλέγονται Αττική, Ρόδος, Λακωνία – 100 χιλ. στρέμματα στάχτη στην Δυτ.Αττική

Για πέμπτη ημέρα φλέγονται Αττική, Ρόδος, Λακωνία – 100 χιλ. στρέμματα στάχτη στην Δυτ.Αττική
Κόλαση φωτιάς μετέτρεψε σε στάχτη 100.000 στρέμματα μόνο στη Δυτική Αττική

Για πέμπτη συνεχόμενη ημέρα συνεχίζονται οι προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων να οριοθετήσουν και να θέσουν υπό έλεγχο τα πύρινα μέτωπα σε δυτική Αττική, Ρόδο και Λακωνία, καθώς οι συνεχείς αναζωπυρώσεις όχι μόνο ακυρώνουν τις προηγούμενες προσπάθειες των πυροσβεστών αλλά συνεχίζουν να καταστρέφουν περιβάλλον και περιουσίες.

Αν και από την Πυροσβεστική αναφέρεται πως η κατάσταση είναι αρκετά βελτιωμένη σε σχέση με χθες κυρίως στη δυτική Αττική, μια και η φωτιά στη Ρόδο εξακολουθεί να μαίνεται κυρίως στο νότιο τμήμα της, παραμένει ο φόβος των αναζωπυρώσεων.

Είναι χαρακτηριστική άλλωστε η χθεσινή ημέρα, 20/7 κατά την οποία η Πυροσβεστική εξέφραζε συγκρατημένη αισιοδοξία ακόμα και για οριοθέτηση των μετώπων και για πλήρη έλεγχο τους κατά τη διάρκεια της ημέρας, υπολογισμοί όμως που άλλαξαν ραγδαία μετά το μεσημέρι, όταν και τα πύρινα μέτωπα εξελίχθηκαν σε πραγματική κόλαση με νέες εκκενώσεις οικισμών και με νέες καταστροφές.

Πλέον, οι πυροσβέστες ποντάρουν στον καύσωνα και στην άπνοια που θα υπάρξει τα επόμενα 24ωρα προκειμένου να καταφέρουν να ελέγξουν τις πυρκαγιές ενόψει και των επόμενων δύσκολων ημερών.

Περιορισμένα μέτωπα

Στη δυτική Αττική αναφέρεται πως είναι περιορισμένα πλέον τα δύο ενεργά μέτωπα και αυτό που περιμένουν είναι η συνδρομή των εναέριων μέσων, έτσι ώστε να προλάβουν οποιεσδήποτε τυχόν αναζωπυρώσεις.

Είναι χαρακτηριστικό πως χθες λόγω των μεγάλων αναζωπυρώσεων εκδόθηκαν διαδοχικά μηνύματα από το 112 και εκκενώθηκαν οι οικισμοί Αγία Σωτήρα, Παλαιοκούνδουρα, Πανόραμα, Παλαιοχώρι, Οινόη, Άγιο Ιωάννη Κορακά, Κιάφα και Άγιο Παντελεήμονα.

Για άλλη μια ημέρα καταστράφηκαν περιουσίες και χάθηκαν πολύτιμες εκτάσεις δάσους, με πρώτες εκτιμήσεις να υπολογίζουν ότι μόνο στη δυτική Αττική έχουν γίνει στάχτη πάνω από 100.000 στρέμματα.
Στη Δυτική Αττική επιχειρούν 300 πυροσβέστες με 120 οχήματα, ενώ από το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν να επιχειρούν 3 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα.
Διαβάστε την συνέχεια εδώ:

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης