Ενέργεια

Επιστολή ΕΣΠΕΝ σε ΥΠΕΝ: Δίμηνη παράταση των έκτακτων μέτρων ως 30.11.23

Επιστολή ΕΣΠΕΝ σε ΥΠΕΝ: Δίμηνη παράταση των έκτακτων μέτρων ως 30.11.23
Ο ΕΣΠΕΝ ζητά την ομαλή μετάβαση των καταναλωτών στο νέο πλαίσιο τιμολόγησης

Με επιστολή του προς το ΥΠΕΝ, ο σύνδεσμος προμηθευτών ΕΣΠΕΝ ζητά την παράταση της περιόδου ισχύος των έκτακτων μέτρων για δύο επιπλέον μήνες (έως 30/11/2023) στην αγορά ηλεκτρισμού.

Όπως αναφέρει ο ΕΣΠΕΝ, οι «καταναλωτές θα πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να αξιολογήσουν το διάδοχο πλαίσιο τιμολόγησης με τη δέουσα επιμέλεια και να προβούν εγκαίρως στις όποιες σχετικές ενέργειες».

Συγκεκριμένα:

«Με την παρούσα επιστολή, ο Ελληνικός Σύνδεσμος Προμηθευτών Ενέργειας (ΕΣΠΕΝ) επιθυμεί να επισημάνει την ανάγκη παράτασης της περιόδου ισχύος των έκτακτων ρυθμίσεων μεταβατικού χαρακτήρα του Ν. 4951/2022 για την προμήθεια ηλεκτρικής ενέργειας, πέραν της 30.09.2023 και για επιπρόσθετο διάστημα τουλάχιστον δύο (2) μηνών, ήτοι έως την 30.11.2023, προκειμένου να διασφαλιστεί τόσο η αποτελεσματικότερη και ουσιαστικότερη ενημέρωση των καταναλωτών αναφορικά με την επανέναρξη εφαρμογής του τακτικού πλαισίου τιμολόγησης όσο και η κατά το δυνατόν ομαλότερη μετάβαση τους σε αυτό.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι, προκειμένου να εξυπηρετηθεί ουσιωδώς ο στόχος της σχετικής ενημέρωσης, οι καταναλωτές θα πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να αξιολογήσουν το διάδοχο πλαίσιο τιμολόγησης με τη δέουσα επιμέλεια και να προβούν εγκαίρως στις όποιες σχετικές ενέργειες, θεωρούμε σκόπιμη την παράταση της περιόδου ισχύος της παρ. 1 του άρθ. 138 του Ν. 4951/2022 ώστε η ενημέρωση αυτή -που αφορά εκατομμύρια εμπλεκομένων καταναλωτών- να πραγματοποιηθεί μετά το πέρας της θερινής περιόδου, οπότε και αναμένεται ότι οι περισσότεροι καταναλωτές θα είναι πράγματι σε θέση να παραλάβουν εγκαίρως και να εξετάσουν επαρκώς τα ενημερωτικά έγγραφα καθώς και να μεριμνήσουν για τις απαιτούμενες ενέργειες που περιλαμβάνουν επικοινωνίες και ανταλλαγές εγγράφων με τον προμηθευτή τους.

Προσβλέπουμε στη θετική ανταπόκριση σας επί του συγκεκριμένου ζητήματος και παραμένουμε στη διάθεση σας για οποιαδήποτε συνεργασία».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης