Ενέργεια

Γαλλία: «Ψαλίδι» 4,2 εκατ. ευρώ στις επιδοτήσεις των λογαριασμών ρεύματος το 2024

Γαλλία: «Ψαλίδι» 4,2 εκατ. ευρώ στις επιδοτήσεις των λογαριασμών ρεύματος το 2024
Θα καταργηθούν σταδιακά οι δαπάνες

Η γαλλική κυβέρνηση αναμένει να δαπανήσει 4,2 δισεκατομμύρια ευρώ (4,71 δισεκατομμύρια δολάρια) λιγότερα το 2024 καθώς περιορίζει τις μαζικές επιδοτήσεις των καταναλωτών σε καύσιμα και ηλεκτρική ενέργεια, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις του προϋπολογισμού που εστάλησαν στους βουλευτές.

«Για πρώτη φορά σε σχεδόν μια δεκαετία, οι δαπάνες θα μειωθούν σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος: 4,2 δισεκατομμύρια ευρώ κάτω», δήλωσε ο υπουργός Gabriel Attal στην εφημερίδα Les Echos την Κυριακή (16/7). Αυτό θα μεταφραστεί σε μείωση 3,5% από έτος σε έτος, όταν προσαρμοστεί για τον πληθωρισμό, είπε.

Η οικονομική «ένεση» της κυβέρνησης

Σημειώνεται ότι στην προσπάθειά της να προστατεύσει τους καταναλωτές από την αύξηση των λογαριασμών ενέργειας, η κυβέρνηση είχε θέσει σε εφαρμογή μεγάλα σχέδια για την επιδότηση των τιμών.

Καθώς οι τιμές της ενέργειας έχουν αρχίσει να μειώνονται ξανά, αυτά τα μέτρα θα καταργηθούν σταδιακά τους επόμενους μήνες, με αποτέλεσμα τη μείωση των δαπανών κοντά στα 14 δισεκατομμύρια ευρώ το επόμενο έτος, σύμφωνα με τον Attal. «Τερματίζουμε τις έκτακτες δαπάνες κρίσης και κάνουμε οικονομίες, για να χρηματοδοτήσουμε την πράσινη μετάβαση» τόνισε.

Τέλος, η κυβέρνηση Macron δέχεται πιέσεις να φέρει σε ισορροπία τα οικονομικά της. Μεγάλοι Οίκοι έχουν κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου. Ο υπουργός Οικονομικών Bruno Le Maire ζήτησε από κάθε υπουργείο να εντοπίσει περικοπές ύψους 5% του προϋπολογισμού τους.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης