Ενέργεια

EIA: Αυξήθηκαν τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ, αμετάβλητα της βενζίνης

EIA: Αυξήθηκαν τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ, αμετάβλητα της βενζίνης

Τα αποθέματα αργού αυξήθηκαν κατά 5,9 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα έως τις 7 Ιουλίου στα 458,1 εκατομμύρια βαρέλια

 

Τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ αυξήθηκαν πολύ περισσότερο από το αναμενόμενο την περασμένη εβδομάδα, καθώς οι Ηνωμένες Πολιτείες κατέγραψαν υψηλότερες καθαρές εισαγωγές αργού, ανέφερε την Τετάρτη η Υπηρεσία Ενεργειακών Πληροφοριών, ενώ τα αποθέματα βενζίνης παρέμειναν σε μεγάλο βαθμό σταθερά κατά την εορταστική εβδομάδα της 4ης Ιουλίου.

Τα αποθέματα αργού αυξήθηκαν κατά 5,9 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα έως τις 7 Ιουλίου στα 458,1 εκατομμύρια βαρέλια, σε σύγκριση με τις προσδοκίες των αναλυτών για άνοδο 500.000 βαρελιών.
Οι καθαρές εισαγωγές αργού από τις ΗΠΑ αυξήθηκαν την περασμένη εβδομάδα κατά 599.000 βαρέλια την ημέρα, σύμφωνα με την EIA.

Τα αποθέματα βενζίνης των ΗΠΑ παρέμειναν ουσιαστικά αμετάβλητα, υποχωρώντας κατά μόλις 3.000 βαρέλια την εβδομάδα στα 219,5 εκατομμύρια βαρέλια, σύμφωνα με την EIA, σε σύγκριση με τις προσδοκίες των αναλυτών για πτώση 700.000 εκατομμυρίων βαρελιών.​

Τα αποθέματα αποστάγματος, που περιλαμβάνουν ντίζελ και πετρέλαιο θέρμανσης, αυξήθηκαν κατά 4,8 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα στα 118,2 εκατομμύρια βαρέλια, έναντι προσδοκιών για πτώση 300.000 βαρελιών, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΙΑ.

Υποχώρηση της ζήτησης

«Υπήρξε μια πτώση στη ζήτηση βενζίνης και ντίζελ, αλλά η αγορά δεν ανησυχεί τόσο πολύ, επειδή μέρος αυτής επηρεάστηκε από τις διακοπές της 4ης Ιουλίου και η προσδοκία είναι ότι οι αναλήψεις αργού θα ξαναρχίσουν την επόμενη εβδομάδα», δήλωσε ο Phil Flynn, αναλυτής της Price Futures Group.

Μετά τα στοιχεία, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του Brent και του αμερικανικού West Texas Intermediate σημείωσαν κέρδη, αλλά εξακολουθούσαν να διαπραγματεύονται περίπου 1% υψηλότερα την ημέρα.

Τα αποθέματα αργού στον κόμβο παράδοσης στο Cushing της Οκλαχόμα μειώθηκαν κατά 1,6 εκατομμύρια βαρέλια την τελευταία εβδομάδα, σύμφωνα με την EIA.
Οι ποσότητες αργού διυλιστηρίου αυξήθηκαν κατά 629.000 βαρέλια την ημέρα την περασμένη εβδομάδα στα 16,7 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα, σύμφωνα με την EIA, το υψηλότερο επίπεδο από τον Ιούνιο του 2022.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης