Ναυτιλία

Ακτοπλοϊκά εισιτήρια: Ποιοι θα είναι οι δικαιούχοι των εκπτώσεων και των προσφορών

Ακτοπλοϊκά εισιτήρια: Ποιοι θα είναι οι δικαιούχοι των εκπτώσεων και των προσφορών

Τα επόμενα 24ωρα αναμένονται οι προτάσεις των ακτοπλόων για το πώς θα μειωθούν οι τιμές

 

Σε πακέτα προσφορών – εκπτώσεων προχωρούν οι ακτοπλοϊκές επιχειρήσεις το αμέσως επόμενο διάστημα, μιας και δεν υπάρχει πρόθεση για οριζόντια μείωση των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων στην παρούσα φάση.

«Θα δοθούν ελκυστικά πακέτα τιμών μέχρι το τέλος του καλοκαιριού στις δημοφιλείς γραμμές» τόνισε ο υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος. Μάλιστα φωτογράφησε τους «δικαιούχους» των φθηνότερων εισιτηρίων που όπως είπε θα είναι «οι δικαιούχοι του κοινωνικού τιμολογίου, του κοινωνικού τουρισμού, του τουρισμού για όλους», για κοινωνικές ομάδες που χρειάζονται έξτρα βοήθεια.
Μάλιστα όπως είπε ο Άκης Σκέρτσος, μιλώντας στο MEGA τα φθηνότερα εισιτήρια θα έχουν ισχύ από την επόμενη των αποφάσεων και όλο τον Αύγουστο. «Περιμένουμε τις αποφάσεις των πλοιοκτητών να δούμε τα εκπτωτικά πακέτα, τις προσφορές των εταιριών».

Ο Άκης Σκέρτσος τόνισε πως δεν φαίνεται να υπάρχει πρόνοια για όσους έχουν κλείσει ήδη τα εισιτήρια καθώς όπως είπε «αυτοί που γνωρίζουν το πρόγραμμά τους από νωρίς έχουν βγάλει ήδη ακτοπλοϊκά εισιτήρια και ήδη έχουν λάβει εκπτώσεις» ενώ πρόσθεσε πως δεν θα δοθεί κάποιο επίδομα (ship pass) για εξαργύρωση ακτοπλοϊκών εισιτηρίων.

Τα επόμενα 24ωρα αναμένονται οι προτάσεις των ακτοπλόων για το πώς θα μειωθούν οι τιμές στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια οι οποίες έχουν φτάσει σε πολύ υψηλά επίπεδα για τη μέση ελληνική οικογένεια. Παρά τη μείωση στο κόστος των καυσίμων, οι τιμές στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια παραμένουν υψηλές και αυτό ήταν ένα από τα ζητήματα που τέθηκε στη συνάντηση που έγινε το απόγευμα της Τρίτης (11/7) στο Μέγαρο Μαξίμου.

Πηγή: cyclades24.gr
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης