Ενέργεια

Bloomberg: Στις αρχές του 2024 θα τεθεί σε λειτουργία το LNG Canada

Bloomberg: Στις αρχές του 2024 θα τεθεί σε λειτουργία το LNG Canada
Στα 30 δισ. δολ. το κόστος του έργου

O τερματικός σταθμός LNG Canada θα ξεκινήσει κάποια start-up δραστηριότητα εντός του επόμενου έτους, με τα πρώτα φορτία υγροποιημένου φυσικού αερίου να έχουν προγραμματιστεί να αποσταλούν στα μέσα της δεκαετίας, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του έργου σε τηλεφωνική συνέντευξη στο Bloomberg.

Ένα από τα μεγαλύτερα κατασκευαστικά έργα ιδιωτικού τομέα στην ιστορία του Καναδά, το LNG Canada εκτιμάται ότι κοστίζει 40 δισεκατομμύρια δολάρια Καναδά (30 δισεκατομμύρια δολάρια) συμπεριλαμβανομένου του κόστους της μονάδας υγροποίησης, του αγωγού και της γεώτρησης αερίου.

Από την εισβολή στην Ουκρανία, η οποία διέκοψε την παροχή ρωσικού αγωγού φυσικού αερίου στην Ευρώπη και επιτάχυνε τη βιασύνη για αγορά LNG της Βόρειας Αμερικής, η Δυτική Ακτή του Καναδά είναι ελκυστική στους Ασιάτες αγοραστές που δεν θέλουν να ανταγωνιστούν την Ευρώπη.

Η μικρότερη ναυτιλιακή απόσταση από την Ασία και η άφθονη παροχή φυσικού αερίου από τεράστιες λεκάνες όπως το Montney και το Duvernay έχουν ελκυστικό ενδιαφέρον εδώ και δεκαετίες για την ανάπτυξη των εξαγωγών LNG.

Μια προγραμματισμένη δεύτερη φάση για το έργο βρίσκεται ακόμη υπό αξιολόγηση από τους εταίρους, στους οποίους περιλαμβάνονται η Shell, η Petroliam Nasional Bhd, η PetroChina Company Ltd., η Mitsubishi Corp. και η Korea Gas Corp.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης