Ενέργεια

ΕΙΑ: Mείωση για τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ - Άνοδος για την βενζίνη

ΕΙΑ: Mείωση για τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ - Άνοδος για την βενζίνη

Τα αποθέματα αργού μειώθηκαν κατά 1,5 εκατ. βαρέλια την περασμένη εβδομάδα στα 452,2 εκατ. βαρέλια

 

Τα αποθέματα αργού πετρελαίου στις ΗΠΑ μειώθηκαν δύο φορές περισσότερο από ό,τι αναμενόταν την περασμένη εβδομάδα,, ενώ τα αποθέματα βενζίνης σημείωσαν μεγάλη άνοδο μετά την άνοδο την περασμένη εβδομάδα, ανακοίνωσε την Πέμπτη η Υπηρεσία Ενεργειακών Πληροφοριών.

Τα αποθέματα αργού μειώθηκαν κατά 1,5 εκατ. βαρέλια την περασμένη εβδομάδα στα 452,2 εκατ. βαρέλια, σε σύγκριση με τις προσδοκίες των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Reuters για πτώση 1 εκατομμυρίου βαρελιών.
Τα αποθέματα αργού στον κόμβο παράδοσης στο Cushing της Οκλαχόμα μειώθηκαν κατά 400.000 βαρέλια την εβδομάδα που έληξε στις 30 Ιουνίου, σύμφωνα με την EIA.

«Ο ρυθμός διύλισης είναι αρκετά υψηλός για να ασκήσει πίεση στα αποθέματα», δήλωσε ο John Kilduff, συνεργάτης της Again Capital LLC στη Νέα Υόρκη. "Η ζήτηση βενζίνης ήταν εξαιρετική και αντανακλούσε το ταξίδι των διακοπών της 4ης Ιουλίου."
Οι ποσότητες αργού διυλιστηρίου μειώθηκαν κατά 224.000 βαρέλια την ημέρα την τελευταία εβδομάδα, σύμφωνα με την EIA.
Τα ποσοστά χρήσης των διυλιστηρίων μειώθηκαν κατά 1,1 ποσοστιαίες μονάδες την εβδομάδα στο 91,1%.

Βενζίνη και αποστάγματα

Τα αποθέματα βενζίνης στις ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 2,5 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα στα 219,5 εκατομμύρια βαρέλια, σύμφωνα με την EIA, σε σύγκριση με τις προσδοκίες των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Reuters για πτώση 1,4 εκατομμυρίων βαρελιών.

Τα αποθέματα αποστάγματος, που περιλαμβάνουν ντίζελ και πετρέλαιο θέρμανσης, μειώθηκαν κατά 1 εκατομμύριο βαρέλια την εβδομάδα στα 113,4 εκατ. βαρέλια, έναντι προσδοκιών για αύξηση 300.000 βαρελιών, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΙΑ.

Οι καθαρές εισαγωγές αργού από τις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 1,9 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα, σύμφωνα με την EIA.

Οι τιμές του πετρελαίου, ωστόσο, υποχώρησαν από την ανοδική έκθεση EIA και διαπραγματεύθηκαν χαμηλότερα λόγω των φόβων για αύξηση των επιτοκίων στις ΗΠΑ.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του Brent υποχώρησαν 1,6%, στα 75,31 δολ. στις 19:35 ώρα Ελλάδας , ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αργού στις ΗΠΑ υποχώρησαν 1,7%, στα 70,61 δολ.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης