Ινδία: Συνομιλίες με την ΕΕ για την παροχή πράσινου υδρογόνου

Ινδία: Συνομιλίες με την ΕΕ για την παροχή πράσινου υδρογόνου
Διερεύνησαν συμφωνίες πράσινου υδρογόνου για 10 εκατομμύρια μετρικούς τόνους ετησίως, βάσει των οποίων οι επιχειρήσεις στο μπλοκ θα μπορούσαν να επενδύσουν σε έργα στην Ινδία και να διεκδικήσουν πιστώσεις άνθρακα

Η Ινδία έχει συζητήσει μια πιθανή συμφωνία για την προμήθεια περισσότερων από 11 εκατομμυρίων τόνων πράσινου υδρογόνου ετησίως στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τη Σιγκαπούρη, οι οποίες με τη σειρά τους θα επενδύσουν σε αυτά τα ινδικά έργα καθαρής ενέργειας, ανέφεραν τρεις κυβερνητικοί αξιωματούχοι και μία πηγή της βιομηχανίας.

Το Reuters ανέφερε την Τρίτη ότι το Νέο Δελχί θα εξετάσει διμερείς συμφωνίες που θα επιτρέψουν στις χώρες να χρησιμοποιούν πιστώσεις άνθρακα που συνδέονται με την παραγωγή του αποκαλούμενου πράσινου υδρογόνου, το οποίο κατασκευάζεται με χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.
Η Ινδία και η ΕΕ διερεύνησαν συμφωνίες πράσινου υδρογόνου για 10 εκατομμύρια μετρικούς τόνους ετησίως, βάσει των οποίων οι επιχειρήσεις στο μπλοκ θα μπορούσαν να επενδύσουν σε έργα στην Ινδία και να διεκδικήσουν πιστώσεις άνθρακα, δήλωσε στο Reuters ένας από τους αξιωματούχους, που συμμετείχαν σε συνάντηση την Τετάρτη στο Νέο Δελχί.

Η Σιγκαπούρη επιδιώκει να λαμβάνει 5 εκατομμύρια μετρικούς τόνους πράσινης αμμωνίας ετησίως μέσω παρόμοιων διμερών συμφωνιών, που ισοδυναμεί με άλλους 1-1,5 εκατομμύρια μετρικούς τόνους πράσινου υδρογόνου ετησίως, δήλωσε άλλος αξιωματούχος.Οι αξιωματούχοι δεν έδωσαν λεπτομέρειες σχετικά με τη διάρκεια ή το έτος έναρξης τέτοιων συμβάσεων.

Η πράσινη αμμωνία, γενικά η προτιμώμενη μορφή στην οποία μεταφέρεται το καύσιμο, είναι ένα πράσινο παράγωγο υδρογόνου.

Στις συναντήσεις που φιλοξένησε η ινδική κυβέρνηση την Τετάρτη συμμετείχαν επίσης ινδικές εταιρείες ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, συμπεριλαμβανομένων των Avaada Group, Renew Power και ACME Group.

"Οι διμερείς συμφωνίες που συζητούνται με την ΕΕ και τη Σιγκαπούρη αποτελούν μια σημαντική επιχειρηματική ευκαιρία για τους Ινδούς κατασκευαστές Green Hydrogen", δήλωσε ο πρόεδρος της Avaada, Vineet Mittal.

Ινδικές εταιρείες όπως η Reliance Industries , η Indian Oil και η Adani Enterprises έχουν μεγάλα σχέδια για το πράσινο υδρογόνο.

Οι χώρες σε όλο τον κόσμο στρέφονται στο υδρογόνο για να αποτρέψουν τη μετάβαση από τα ορυκτά καύσιμα για την αντιμετώπιση της υπερθέρμανσης του πλανήτη.

Η Ινδία πέρυσι προσπάθησε να προωθήσει τις φιλοδοξίες της να γίνει ένας σημαντικός εξαγωγέας πράσινου υδρογόνου μέσω της έγκρισης ενός σχεδίου κινήτρων 174,9 δισεκατομμυρίων ρουπιών (2,13 δισεκατομμυρίων δολαρίων) και ενός στόχου για παραγωγή 5 εκατομμυρίων τόνων πράσινου υδρογόνου μέχρι το 2030.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης