Επιχειρήσεις

Coral Gas: Ολοκληρώθηκε εκπαιδευτικό πρόγραμμα στα Ιωάννινα

Coral Gas: Ολοκληρώθηκε εκπαιδευτικό πρόγραμμα στα Ιωάννινα
Στόχος του προγράμματος ήταν  η δημιουργία ενός θετικού κοινωνικού αντίκτυπου

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία το πρώτο πρόγραμμα «Παρέα, προχωράμε μπροστά» της Coral Gas σε συνεργασία με τη Wise Greece που ξεκίνησε εδώ και 6 μήνες για την περιοχή των Ιωάννινων.

Στόχος του προγράμματος ήταν  η δημιουργία ενός θετικού κοινωνικού αντίκτυπου, που προσβλέπει σε ένα μέλλον πιο βιώσιμο, ανθρώπινο, τεχνολογικά και ψηφιακά αναβαθμισμένο. Τα επαγγέλματα αλλάζουν, οι δεξιότητες προσαρμόζονται αντιστοίχως στα νέα δεδομένα και ο κάθε τόπος και οι άνθρωποί του καλούνται να αναδείξουν τα μοναδικά τους χαρακτηριστικά και τα συγκριτικά τους πλεονεκτήματα.

Συνολικά πραγματοποιήθηκαν οι παρακάτω 6 κύκλοι εκπαιδεύσεων από έμπειρους καθηγητές:

  • Επιχειρηματική ενδυνάμωση & Δημιουργία επιχειρηματικού πλάνου
  • Πηγές χρηματοδότησης / οικονομικό πλάνο
  • Αποτελεσματική παρουσίαση (pitching)
  • Μarketing / storytelling, Digital Marketing & Digital Skills (Social Media Marketing, δημιουργία website κτλ)
  • Επιχειρηματικές τάσεις του μέλλοντος
  • Βιωσιμότητα / Βιώσιμη Ανάπτυξη

Το προφίλ των εκπαιδευόμενων ήταν 60% γυναίκες & 40% άντρες, από τους οποίους το 58,5% δεν είχε ασχοληθεί με την επιχειρηματικότητα στο παρελθόν.

Ηλικίες:
54,6% ανήκουν στην ομάδα 18-29 ετών
45,4% στο 30-64 ετών

 Iδιότητα

  • 44% φοιτητές
  • 23% εργαζόμενους
  • 20 % ελεύθεροι επαγγελματίες
  • 9% ευάλωτες ομάδες – άνεργοι

 

Για έξι μήνες οι εκπαιδευτές, μέσω ειδικής online πλατφόρμας, προσέφεραν πρακτικές και όχι μόνο θεωρητικές γνώσεις, για θέματα που ενδιαφέρουν τις επιχειρήσεις του μέλλοντος αλλά και βοηθούν στην καλύτερη επικοινωνιακή στρατηγική, στη βιωσιμότητα και την κοινωνική ευθύνη.

Η συμμετοχή στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα ήταν δωρεάν και δόθηκε πιστοποιητικό παρακολούθησης.

Το πρόγραμμα διετέλεσε υπό την αιγίδα του Δήμου Ιωαννιτών και την υποστήριξη του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Ιωαννίνων, καθώς και του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Η Coral Gas  πιστή στις αρχές της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, θα συνεχίσει να αφουγκράζεται τις ανάγκες τις κοινωνίας με σεβασμό στον άνθρωπο και στο περιβάλλον και να δημιουργεί δράσεις που στόχο έχουν μία καλύτερη ζωή.

O κος Ελ. Ιατρόπουλος, Εμπορικός Διευθυντής της Coral Gas , δήλωσε: «Είμαστε αναπόσπαστο κομμάτι των τοπικών κοινωνιών, όπου έχουμε δραστηριότητα, και θέτουμε πάντα ως προτεραιότητα την ενίσχυση της ευημερίας των συνανθρώπων μας. Για το λόγο αυτό, σε συνεργασία με τη Wise Greece, δημιουργήσαμε το πρόγραμμα «Παρέα, Προχωράμε Μπροστά», ώστε να συμβάλουμε στην ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών, να ενισχύσουμε την οικονομία και να δώσουμε ευκαιρίες σε ανθρώπους που θέλουν να κάνουν ένα βήμα μπροστά. Ευχαριστούμε πολύ τον Δήμο Ιωαννιτών για την υποστήριξή του, καθώς και όλη την τοπική κοινωνία των Ιωαννίνων που αγκάλιασαν το πρόγραμμα από την πρώτη μέρα. Στόχος μας παραμένει σταθερά να συνδράμουμε και να στηρίζουμε ενεργά ακόμα περισσότερους συμπολίτες μας».





www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης