Διεθνή

Γαλλία: Πώς η Λεπέν ωφελείται από τις ταραχές

Γαλλία: Πώς η Λεπέν ωφελείται από τις ταραχές
Τα τελευταία χρόνια η Μαρίν Λεπέν κάνει μια προσπάθεια να καλλιεργήσει ένα πιο μετριοπαθές προφίλ, καθώς ετοιμάζεται να διεκδικήσει για τέταρτη φορά την προεδρία της χώρας στις εκλογές του 2027

H Εθνική Συσπείρωση της Μαρίν Λεπέν κάνει ό,τι μπορεί για να βγει κερδισμένη από τα βίαια επεισόδια που έχουν ξεσπάσει τις τελευταίες ημέρες στη Γαλλία με αφορμή τη δολοφονία του 17χρονου Ναέλ Μερζούκ από αστυνομικό της τροχαίας στο παρισινό προάστιο της Ναντέρ, σύμφωνα με χθεσινά άρθρα των Financial Times και του Politico. «Να αποκατασταθεί η τάξη στη Γαλλία!» ήταν ο τίτλος του email που εστάλη από το πολιτικό γραφείο της Λεπέν σε χιλιάδες παραλήπτες με σκοπό να προσελκύσει νέους ψηφοφόρους στο κόμμα. Το κείμενο συνοδευόταν από τη φωτογραφία ενός αστυνομικού των ΜΑΤ που περπατούσε μέσα σε καπνούς.

Tην 1η Ιουλίου εμφανίστηκε σε ένα τρίλεπτο βίντεο όπου απηύθυνε σε ήπιους τόνους έκκληση στον πρόεδρο της Δημοκρατίας και στην πρωθυπουργό να υιοθετήσουν τις προτάσεις του κόμματός της για τον τερματισμό των επεισοδίων. Τα τελευταία χρόνια η Μαρίν Λεπέν κάνει μια προσπάθεια να καλλιεργήσει ένα πιο μετριοπαθές προφίλ, καθώς ετοιμάζεται να διεκδικήσει για τέταρτη φορά την προεδρία της χώρας στις εκλογές του 2027. Και αυτή η προσπάθεια φαίνεται μέχρι στιγμής να στέφεται με επιτυχία. Σε δημοσκόπηση που έγινε στις 30 Ιουνίου, το 39% των ερωτηθέντων απάντησε πως εγκρίνει τη στάση της Λεπέν απέναντι στα επεισόδια περισσότερο από οποιουδήποτε άλλου πολιτικού. Το αντίστοιχο ποσοστό του νυν προέδρου ήταν 33%.

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης