Επιχειρήσεις

Στην τελική ευθεία οι προετοιμασίες για την συναυλία του Plácido Domingo

Στην τελική ευθεία οι προετοιμασίες για την συναυλία του Plácido Domingo
Η συναυλία πραγματοποιείται με την καθοριστική υποστήριξη τριών εταιριών με όραμα και πίστη στον πολιτισμό και στην ανάδειξη της ξεχωριστής ταυτότητας της Σητείας: της Παγκρήτιας Τράπεζας, της Intrakat και της Attica Bank

Λίγες μέρες έμειναν ως την μοναδική συναυλία που θα δώσει την Κυριακή 9 Ιουλίου στις 8:30 μμ, ο παγκοσμίου φήμης Plácido Domingo στον επιβλητικό χώρο της Ιεράς Μονής Τοπλού, στη Σητεία

Μια συναυλία εμπειρία, που θα δώσει την ευκαιρία στο κοινό της Κρήτης αλλά και σε επισκέπτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, να απολαύσει τον καλλιτέχνη με την θριαμβευτική πενηντάχρονη θριαμβευτική παρουσία στην όπερα και στα μεγαλύτερα λυρικά θέατρα του κόσμου, στον προαύλιο χώρο της Ιεράς Μονής Τοπλού. 

Οι προετοιμασίες βρίσκονται στην τελική ευθεία και ο Placido Domingo θα έρθει στην Κρήτη λίγες μέρες πριν για τις πρόβες με την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ, την οποία θα διευθύνει ο μεγάλος Ισπανός μαέστρος Jordi Bernàcer, με τον οποίο συνεργάζεται από το 2012 και έχει διατελέσει μαέστρος σε μεγάλα θέατρα ανά τον κόσμο. Υπήρξε βοηθός των Ρικάρντο Σαγί, Σερ Άντριου Ντέιβις, Βαλέρι Γκέργκιεφ, Νικόλα Λουιζότι, Ζούμπιν Μέτα, Ζορζ  Πρετρ και ειδικά του μαέστρου Λόριν Μάαζελ. Το 2015 διορίστηκε μόνιμος μαέστρος στην Όπερα του Σαν Φρανσίσκο όπου και παρέμεινε για τρεις σεζόν.

Ελληνικό χρώμα στην εκδήλωση θα δώσει και η διεθνούς φήμης σοπράνο Χριστίνα Πουλίτση, που έχει συνεργαστεί πολλάκις με τον διάσημο Μαέστρο Ζούμπιν Μέτα και έχει καθιερωθεί διεθνώς σε μερικά από τα μεγαλύτερα λυρικά θέατρα Όπερας, όπως η Βασιλική Όπερα του Λονδίνου, το θέατρο Μπολσόι της Μόσχας, η Γερμανική Όπερα του Βερολίνου, η Όπερα της Ρώμης, το θέατρο Σανς Ελιζέ του Παρισιού και αλλού. 

Η συναυλία πραγματοποιείται με την καθοριστική υποστήριξη τριών εταιριών με όραμα και πίστη στον πολιτισμό και στην ανάδειξη της ξεχωριστής ταυτότητας της Σητείας: της Παγκρήτιας Τράπεζας, της Intrakat και της Attica Bank. 

Όπως ήταν φυσικό όλες οι 1200 δωρεάν προσκλήσεις εισόδου εξαντλήθηκαν πολύ σύντομα, μέσα από την ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα διάθεσης τους και η πρόσβαση στον χώρο της συναυλίας θα είναι εφικτή μόνο σε όσους έχουν παραλάβει το ειδικό barcode. Την Κυριακή 9 Ιουλίου, η μαγική φωνή του Plácido Domingo θα ενωθεί με το μοναδικό τοπίο της Κρήτης σε μια ανεπανάληπτη βραδιά-εμπειρία στον ιερό και υπερβατικό χώρο της Μονής Τοπλού. 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης