Ενέργεια

Εnagas: Άφιξη του πρώτου δεξαμενόπλοιου LNG στον τερματικό σταθμό El Musel - Βίντεο

Εnagas: Άφιξη του πρώτου δεξαμενόπλοιου LNG στον τερματικό σταθμό El Musel - Βίντεο
H εγκατάσταση θα μπορούσε να συνεισφέρει έως και 8 bcm χωρητικότητας LNG ετησίως στην ασφάλεια του ενεργειακού εφοδιασμού της Ευρώπης

Η ισπανική εταιρεία τερματικού σταθμού LNG Enagas παρέλαβε το πρώτο δεξαμενόπλοιο υγροποιημένου φυσικού αερίου στον τερματικό της σταθμό El Musel στη Χιχόν.

Η Enagas είπε ότι θα χρησιμοποιήσει το φορτίο για τελικές τεχνικές δοκιμές πριν από την εμπορική έναρξη λειτουργίας του εργοστασίου. Μόλις ολοκληρώσει αυτές τις δοκιμές, η Enagas θα χρειαστεί μια ακόμη έγκριση από την κυβέρνηση για να ξεκινήσει εμπορικές δραστηριότητες.

Σύμφωνα με την Enagas, η εγκατάσταση θα μπορούσε να συνεισφέρει έως και 8 bcm χωρητικότητας LNG ετησίως στην ασφάλεια του ενεργειακού εφοδιασμού της Ευρώπης. Θα επιτρέψει τον ελλιμενισμό σκαφών χωρητικότητας μεταξύ 50.000 cbm και 266.000 cbm.

Eπίσης, ο τερματικός σταθμός LNG διαθέτει δύο δεξαμενές χωρητικότητας 150.000 cbm η καθεμία και δύο θέσεις φόρτωσης δεξαμενόπλοιων με μέγιστη χωρητικότητα 9 GWh/d και μέγιστη χωρητικότητα εκπομπών 800.000 Nm3/h.

Νωρίτερα φέτος, η Enagas συνήψε επίσης συμφωνία για την πώληση μεριδίου 25% του τερματικού σταθμού LNG.



www.worldenergynews.gr



Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης