Διεθνή

Παραμένει έκρυθμη η κατάσταση στη Γαλλία

Παραμένει έκρυθμη η κατάσταση στη Γαλλία
21 θανάσιμοι πυροβολισμοί σε τυχαίους τροχαίους ελέγχους από το 2020 μέχρι και σήμερα

Η Γαλλία παραμένει τυλιγμένη στις φλόγες της κοινωνικής οργής η οποία, όπως αποδεικνύεται, σιγόκαιγε πολλούς μήνες. Αρκεί κανείς να διαβάσει τους αριθμούς: 21 θανάσιμοι πυροβολισμοί σε τυχαίους τροχαίους ελέγχους από το 2020 μέχρι και σήμερα. Όλα τα θύματα ήταν είτε μαύροι είτε αραβικής καταγωγής. Τα αστυνομικά πυρά που δέχθηκε ο 17χρονος Ναέλ Μ. ήταν απλώς η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της υπομονής.

Διαβάσαμε την περασμένη Παρασκευή το κάλεσμα του ΟΗΕ ώστε η Γαλλία να αντιμετωπίσει με σοβαρότητα τα προβλήματα ρατσισμού και φυλετικών διακρίσεων εντός των δυνάμεων επιβολής της τάξης. Διαβάσαμε όμως και την ίδια ημέρα τις ανακοινώσεις των δύο μεγαλύτερων συνδικάτων αστυνομικών της χώρας στις οποίες χαρακτήριζαν τους διαδηλωτές «παράσιτα» κάνοντας, μάλιστα, λόγο για «πόλεμο» κατά της αστυνομίας.

Από την πλευρά τους τα κατά τη γαλλική αστυνομία «παράσιτα» είναι (κυρίως) οι νέοι της Γαλλίας. Με λίγα λόγια είναι η επόμενη ημέρα της χώρας, το μέλλον της, αφού είτε πρόκειται για εφήβους από 13 ετών έως 17 ετών οι οποίοι αποτελούν, σύμφωνα με τη γαλλική κυβέρνηση, το 30% των χιλιάδων – από την έναρξη των ταραχών – συλληφθέντων είτε για όσους έχουν ενηλικιωθεί πρόσφατα.

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης