Ανανεώσιμες & Βιώσιμη Ανάπτυξη

Sinopec: Ξεκίνησε την παραγωγή πράσινου υδρογόνου

Sinopec: Ξεκίνησε την παραγωγή πράσινου υδρογόνου

Η μονάδα έχει την ικανότητα να παράγει 20.000 μετρικούς τόνους υδρογόνου ετησίως, χρησιμοποιώντας ηλιακή ενέργεια

 

Η κινεζική Sinopec ξεκίνησε την παραγωγή πράσινου υδρογόνου σε εργοστάσιο στην πόλη Kuqa στο Xinjiang, σύμφωνα με το κινεζικό κρατικό μέσο ενημέρωσης Xinhua.

Το εργοστάσιο - η πρώτη πράσινη εγκατάσταση υδρογόνου της Sinopec - έχει την ικανότητα να παράγει 20.000 μετρικούς τόνους υδρογόνου ετησίως, χρησιμοποιώντας ηλιακή ενέργεια για την ηλεκτρόλυση του νερού, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Η Κίνα και άλλες χώρες αγωνίζονται να αναπτύξουν πράσινο υδρογόνο - που παράγεται με χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας για τη διάσπαση του νερού σε υδρογόνο και οξυγόνο - ως ζωτικής σημασίας πηγή καυσίμου χωρίς εκπομπές άνθρακα για τον περιορισμό της κλιματικής αλλαγής.

Η Κίνα ανακοίνωσε πέρυσι έναν στόχο να παράγει 100.000 έως 200.000 μετρικούς τόνους πράσινου υδρογόνου ετησίως μέχρι το 2025.

Αποθήκευση

Η εγκατάσταση της Sinopec, μαζί με την παραγωγική της ικανότητα, έχει χωρητικότητα αποθήκευσης υδρογόνου 210.000 κυβικών μέτρων και ικανότητα μεταφοράς 28.000 κυβικών μέτρων ανά ώρα, ανέφερε το Xinhua.

Το υδρογόνο που παράγεται στις εγκαταστάσεις θα παρέχεται στο διυλιστήριο Tahe της Sinopec για να αντικαταστήσει το υδρογόνο που παράγεται από φυσικό αέριο.

Η Sinopec ξεκίνησε την κατασκευή του εργοστασίου τον Νοέμβριο του 2021, με αρχική επένδυση περίπου 3 δισεκατομμυρίων γιουάν (414 εκατομμύρια δολάρια).

Τον Φεβρουάριο, η εταιρεία ξεκίνησε την κατασκευή ενός έργου -πιλότου πράσινου υδρογόνου 30.000 μετρικών τόνων στην Εσωτερική Μογγολία και ανακοίνωσε σχέδια για την κατασκευή ενός αγωγού μήκους 400 χιλιομέτρων από την Εσωτερική Μογγολία στην πρωτεύουσα Πεκίνο για τη μεταφορά υδρογόνου.

www.worldenergynews.gr




Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης