Ενέργεια

Remont (EDF): Eπιτακτική αναδιοργάνωση των πυρηνικών δραστηριοτήτων

Remont (EDF): Eπιτακτική αναδιοργάνωση των πυρηνικών δραστηριοτήτων
Oι διακοπές μείωσαν την παραγωγή πυρηνικής ενέργειας το 2022 στο χαμηλότερο επίπεδο από το 1988

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της EDF Luc Remont είπε στους διευθυντές χθες (29/6) ότι οι πυρηνικές δραστηριότητες του κρατικού ομίλου ενέργειας θα αναδιοργανωθούν για να ξεπεραστούν τα επαναλαμβανόμενα προβλήματα που μείωσαν την παραγωγή πέρυσι.

Εκπρόσωπος της EDF είπε στο Reuters ότι είχε ανακοινωθεί αναδιοργάνωση του πυρηνικού τμήματος με στόχο την εισαγωγή "βαθιάς αλλαγής", ώστε οι ευθύνες κάθε δραστηριότητας να είναι σαφώς καθορισμένες, αλλά δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες.

Η περίπτωση της Γαλλίας

Η EDF αντιμετώπισε μια σειρά προβλημάτων τον περασμένο χρόνο, με τις διακοπές πυρηνικών αντιδραστήρων να βαθαίνουν την ενεργειακή κρίση στην Ευρώπη καθώς οι ευρωπαϊκές χώρες προσπαθούν να αντικαταστήσουν το ρωσικό αέριο.

Η Γαλλία είναι ο μεγαλύτερος εξαγωγέας ηλεκτρικής ενέργειας της περιοχής, αλλά οι διακοπές μείωσαν την παραγωγή πυρηνικής ενέργειας το 2022 στο χαμηλότερο επίπεδο από το 1988.

Η γαλλική κυβέρνηση ανέθεσε στον Remont την αναβίωση της πυρηνικής παραγωγής ως κορυφαία προτεραιότητά του, μαζί με την καλύτερη διαχείριση των κατασκευαστικών έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Ο Remont α προχωρήσει στην οικοδόμηση ενός νέου στρατηγικού σχεδίου χωρίς να περιμένει τις κυβερνητικές αποφάσεις σχετικά με τη μελλοντική του χρηματοδότηση, που είναι το κλειδί για την κατασκευή των νέων αντιδραστήρων και τη διατήρηση του υπάρχοντος στόλου.

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης