Χρηματιστήριο & Αγορές

Πως η Ελένη Βρεττού μπορεί στην Attica bank να επιτυγχάνει 150 εκατ κέρδη

Πως η Ελένη Βρεττού μπορεί στην Attica bank να επιτυγχάνει 150 εκατ κέρδη
Μετά την ολοκλήρωση των βημάτων αυτών, που είναι προαπαιτούμενα… η Attica bank θα προχωρήσει σε αναπτυξιακή αύξηση κεφαλαίου 250 με 300 εκατ ευρώ στο β΄ 6μηνο του 2024
Η Attica bank, η Παγκρήτια και η HSBC θα συγχωνευθούν μέσα στο 2024…. δημιουργώντας μια τράπεζα με σχεδόν 8 δισεκ. ισολογισμό.
Μέχρι το τέλος του 2023 υπολογίζεται ότι θα έχει ψηφιστεί ο Ηρακλής 3 που θα αφορά κρατικές εγγυήσεις σε τιτλοποιήσεις μη εξυπηρετούμενων δανείων μη συστημικών τραπεζών.
Τα NPEs της Attica bank θα εξαφανιστούν, όπως και της Παγκρήτιας, η HSBC δεν έχει NPEs, αντιθέτως προσφέρει λόγω αρνητικού good will σχεδόν 95 με 100 εκατ κεφάλαιο.
Στο α΄ 4μηνο του 2024 θα υπαχθούν η Attica bank και η Παγκρήτια τράπεζα στον Ηρακλή 3, το κράτος μέσω των senior bond θα πάρει μέρος της ζημιάς και η Attica bank επίσης ένα μέρος της ζημιάς από τα NPEs με βάση την αξιολόγηση που θα κάνει ο καναδικός οίκος DBRS. 
Μετά την ολοκλήρωση των βημάτων αυτών, που είναι προαπαιτούμενα… η Attica bank θα προχωρήσει σε αναπτυξιακή αύξηση κεφαλαίου 250 με 300 εκατ ευρώ στο β΄ 6μηνο του 2024.
Τα βήματα αυτά είναι περίπου αυτά…

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης