Χρηματιστήριο & Αγορές

Eurobank Equities: Οι 5 επιλογές στο ΧΑ μετά τη νίκη της ΝΔ στις εκλογές

Eurobank Equities: Οι 5 επιλογές στο ΧΑ μετά τη νίκη της ΝΔ στις εκλογές
Άλλη μια σαρωτική νίκη για τη ΝΔ και απόλυτη πλειοψηφία- σαφής ο δρόμος για επαναξιολόγηση
Με το ελληνικό χρηματιστήριο να έχει σημειώσει ράλι 12% από τις εκλογές της 21ης Μαΐου και να υπεραποδίδει του Stoxx600 κατά ένα συντριπτικό ποσοστό 15%, είναι προφανές ότι το εκλογικό αποτέλεσμα έχει - τουλάχιστον εν μέρει - τιμολογηθεί, σύμφωνα με την Eurobank Equities.
Μάλιστα, θεωρεί ότι η ενίσχυση των θεμελιωδών μεγεθών και οι έντονα θετικές αναθεωρήσεις των κερδών έχουν διατηρήσει τις αποτιμήσεις συγκρατημένες παρά την άνοδο των τιμών των μετοχών.

Η Νέα Δημοκρατία εξασφάλισε άνετη απόλυτη πλειοψηφία

Η Νέα Δημοκρατία (ΝΔ) σημείωσε άλλη μια συντριπτική νίκη, συγκεντρώνοντας το 40,55% των ψήφων διατηρώντας ουσιαστικά την εξουσία της έναντι των προηγούμενων εκλογών (40,79%).
Δεδομένου του μπόνους εδρών που προσφέρεται στο πρώτο κόμμα στο πλαίσιο του συστήματος ενισχυμένης αναλογικής, η ΝΔ εξασφάλισε μια άνετη πλειοψηφία ελέγχοντας 158 έδρες στο Κοινοβούλιο των 300 εδρών.
Ο ΣΥΡΙΖΑ ήρθε δεύτερος με μόλις 17,8% (48 έδρες), υποφέροντας περαιτέρω σε σχέση με τις εκλογές του Μαΐου (20,1%).
Το ΠΑΣΟΚ ήρθε 3ο με 11,85% (32 έδρες), το Κομμουνιστικό Κόμμα κατέλαβε την τέταρτη θέση (7,7%, 20 έδρες), ενώ το ακροδεξιό κόμμα Σπαρτιάτες, που υποστηρίζεται από πρώην μέλος της ακροδεξιάς Χρυσής Αυγής, είχε μια εκπληκτικά ισχυρή εμφάνιση και ήρθε πέμπτο (4,6%, 12 έδρες).
Υπάρχουν άλλα 3 κόμματα που εξασφαλίζουν κοινοβουλευτική εκπροσώπηση, και συγκεκριμένα η Ελληνική Λύση (4,4%, 12 έδρες), η Νίκη (3,7%, 10 έδρες) και η Πλεύση (3,2%, 8 έδρες).

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια του κειμένου

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης