Ενέργεια

Μεγάλη συμφωνία SEFE - Venture Global για 3 bcm LNG ετησίως επί 20 χρόνια (Montel)

Μεγάλη συμφωνία SEFE - Venture Global για 3 bcm LNG ετησίως επί 20 χρόνια (Montel)
Τα 3 bcm LNG ετησίως θα γίνονται από την εγκατάσταση CP2 LNG της Venture Global στη Λουιζιάνα των ΗΠΑ και αντιστοιχούν σε περίπου 30 φορτία ετησίως, όπως αναλύει η Montel
Η SEFE Securing Energy for Europe (SEFE) και η Venture Global LNG, ένας σημαντικός πάροχος LNG από τις ΗΠΑ, υπέγραψαν μακροπρόθεσμη συμφωνία πώλησης και αγοράς LNG κατά την οποία, η SEFE θα αγοράζει 3 bcm LNG ετησίως από την εγκατάσταση CP2 LNG της Venture Global στη Λουιζιάνα των ΗΠΑ για 20 χρόνια, επιπλέον της υπάρχουσας συνεργασίας.
Αυτό αντιστοιχεί σε περίπου 30 φορτία ετησίως, όπως αναλύει η Montel

«Η Venture Global είναι ενθουσιασμένη που ξεκινά μια στρατηγική συνεργασία με τη SEFE, καθιστώντας την εταιρεία μας τον μεγαλύτερο μακροπρόθεσμο προμηθευτή LNG στη Γερμανία», δήλωσε ο Mike Sabel, Διευθύνων Σύμβουλος της Venture Global LNG.
«Η SEFE διαδραματίζει ηγετικό ρόλο στη διασφάλιση της ασφάλειας του ενεργειακού εφοδιασμού όχι μόνο για τη Γερμανία αλλά και για την υπόλοιπη ευρωπαϊκή αγορά φυσικού αερίου.

Η Γερμανία ενήργησε αποφασιστικά για να διαφοροποιήσει το ενεργειακό της χαρτοφυλάκιο και το LNG θα είναι ζωτικό μέρος αυτού του μείγματος καθώς επιδιώκει να ενισχύσει την ενεργειακή της ασφάλεια ενώ ταυτόχρονα προωθεί την περιβαλλοντική πρόοδο.
Είναι τιμή μας να υποστηρίζουμε έναν βασικό σύμμαχο των ΗΠΑ σε κάθε μία από αυτές τις προσπάθειες».

«Ενώνοντας τις δυνάμεις μας με την Venture Global LNG, η SEFE κάνει ένα ακόμη σημαντικό βήμα στην αποστολή μας να εξασφαλίσουμε ενέργεια για Γερμανούς και Ευρωπαίους πελάτες και να καλύψει την ενεργειακή ζήτηση της περιοχής. Παρέχοντας ένα σημαντικό μέρος της συμβατικής χωρητικότητας του CP2 LNG σε ευρωπαίους πελάτες, συμβάλλουμε στην περαιτέρω διαφοροποίηση και βιωσιμότητα του ευρωπαϊκού ενεργειακού εφοδιασμού», δήλωσε ο Egbert Laege, Διευθύνων Σύμβουλος της SEFE.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης