Ενέργεια

Galushchenko: Σε αγώνα δρόμου η Ουκρανία για την διόρθωση του ηλεκτρικού δικτύου της

Galushchenko: Σε αγώνα δρόμου η Ουκρανία για την διόρθωση του ηλεκτρικού δικτύου της
Η Ουκρανία πραγματοποιεί τη μεγαλύτερη εκστρατεία επισκευών στη σύγχρονη ιστορία, σύμφωνα με το Reuters

Η Ουκρανία πραγματοποιεί τη μεγαλύτερη εκστρατεία επισκευών στη σύγχρονη ιστορία στο σύστημα ηλεκτρισμού της για να προετοιμαστεί για έναν ακόμη χειμώνα πιθανών ρωσικών αεροπορικών επιδρομών, δήλωσε την Πέμπτη 22/6 ο υπουργός Ενέργειας της.

Οι επιθέσεις με πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη σε ενεργειακή υποδομή μετά την πλήρη εισβολή της Ρωσίας πέρυσι, προκάλεσαν σαρωτικές διακοπές ρεύματος και διακοπές νερού σε εκατομμύρια Ουκρανούς κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

«Η πιο εκτεταμένη εκστρατεία επισκευής στην ιστορία των ενεργειακών εγκαταστάσεων βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή τη στιγμή στην Ουκρανία», δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας, German Galushchenko, σύμφωνα με το Telegram.

Kαταστροφές κι επανορθώσεις

«Οι εγκαταστάσεις παραγωγής και διανομής ηλεκτρικής ενέργειας αποκαθίστανται, και γίνονται εργασίες για την ενίσχυση της ανθεκτικότητας του συστήματος ηλεκτρικής ενέργειας στις στρατιωτικές προκλήσεις».

Η Ουκρανία έχει σχεδόν διπλασιάσει τα τιμολόγια ηλεκτρικής ενέργειας για τους καταναλωτές από την 1η Ιουνίου για να βρει κεφάλαια για να προετοιμαστεί για το χειμώνα, όταν η κατανάλωση ενέργειας είναι συνήθως στο υψηλότερο επίπεδο.

Περίπου το 43% της ενεργειακής υποδομής της Ουκρανίας έχει καταστραφεί από αεροπορικές επιδρομές, εκτιμά ο κρατικός διανομέας ηλεκτρικής ενέργειας Ukrenergo.
Περίπου το 70% των υποσταθμών του έχουν δεχθεί επίθεση τουλάχιστον δύο φορές, λέει.

Το υπουργείο Ενέργειας απηύθυνε την Τρίτη την τελευταία έκκλησή του προς τους Ουκρανούς να μειώσουν τη χρήση ηλεκτρικών συσκευών, ειδικά τα βράδια, λέγοντας ότι η κατανάλωση ρεύματος αυξάνεται λόγω της ζέστης.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης