Το λίφτινγκ της Γερμανίας στην ενέργεια: Το 2ο μεγαλύτερο ανθρακωρυχείο επενδύει στις ΑΠΕ

Το λίφτινγκ της Γερμανίας στην ενέργεια: Το 2ο μεγαλύτερο ανθρακωρυχείο επενδύει στις ΑΠΕ
Η λειτουργία του αιολικού project Forst-Briesnig 2 έχει προγραμματιστεί για το 2025

Ένα αιολικό έργο 100 MW, που αναπτύχθηκε από τη γερμανική εταιρεία παραγωγής ενέργειας LEAG, έχει εγκριθεί σύμφωνα με τον Ομοσπονδιακό Νόμο Ελέγχου Εκπομπών (Federal Immission Control Act).

Το αιολικό έργο Forst-Briesnig 2, το οποίο κατασκευάζεται από το EP New Energies για λογαριασμό της LEAG, μπορεί να ξεκινήσει την κατασκευή, φιλοξενώντας συνολικά 17 ανεμογεννήτριες.

«Άλλο ένα έργο ορόσημο για την μετατροπή της Λουζατίας σε πράσινη δύναμη της Γερμανίας. Βήμα προς βήμα, θέλουμε να συνδέσουμε έως και 7 GW σταθμών παραγωγής αιολικής και ηλιακής ενέργειας στο δίκτυο μέχρι το 2030 και 14 GW έως το 2040 και σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής με υδρογόνο» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της LEAG, Thorsten Kramer.

Εκτός από τη γεωργική χρήση, οι περιοχές θα χρησιμοποιηθούν για παραγωγή ανανεώσιμης ενέργειας. Τέλος, η λειτουργία του αιολικού project Forst-Briesnig 2 έχει προγραμματιστεί για το 2025.

Η σημασία της αλλαγής

Είναι μια από μια σειρά εξελίξεων που αποδεικνύουν ότι η Ευρώπη παραμένει προσηλωμένη στη μετάβαση στην καθαρή ενέργεια παρά την παγκόσμια ενεργειακή κρίση που την ανάγκασε πρόσφατα να κάνουν μια αναστροφή στην παραγωγή άνθρακα.Αυτή είναι μια μεγάλη στροφή αν σκεφτεί κανείς ότι ο στόχος της Γερμανίας ήταν να καταργήσει σταδιακά όλη την ηλεκτρική ενέργεια που παράγεται από άνθρακα έως το 2038.

Η Γερμανία ήταν μεταξύ των χωρών που επλήγησαν περισσότερο από την αυξανόμενη ενεργειακή κρίση. Για δεκαετίες, διαδοχικές κυβερνήσεις στο Βερολίνο ακολούθησαν μια πολιτική μεγιστοποίησης της εξάρτησης της χώρας από το ρωσικό πετρέλαιο και το ρωσικό φυσικό αέριο και σχεδόν τελείως απέκλεισαν την πυρηνική ενέργεια με τους δύο τελευταίους λειτουργικούς αντιδραστήρες να κλείνουν το 2022.

Η
Γερμανία έχει αναγνωρίσει ότι ο άνθρακας είναι απλώς μια λύση προσωρινή, και η χώρα πρέπει επίσης να έχει ξεκάθαρα μάτια για το μακροπρόθεσμο ενεργειακό της μέλλον - ένα μέλλον χωρίς το ρωσικό αέριο.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης