Ο Καναδάς ενισχύει με 243 εκατ. ευρώ την αλλαγή της αεροπορίας σε... πράσινη

Ο Καναδάς ενισχύει με 243 εκατ. ευρώ την αλλαγή της αεροπορίας σε... πράσινη
Τα 49 εκατομμύρια της χρηματοδότησης είχαν αναγγελθεί ήδη το 2019

Ο Καναδάς επενδύει 350 εκατομμύρια καναδικά δολάρια (243 εκατομμύρια ευρώ) στην προσπάθεια της αεροδιαστημικής βιομηχανίας να επιτύχει κλιματική ουδετερότητα, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Βιομηχανίας της χώρας στην έκθεση αεροπλοΐας Paris Air Show, σύμφωνα με την Globe and Mail.

Τα 49 εκατομμύρια της χρηματοδότησης είχαν αναγγελθεί ήδη το 2019, θα επιτρέψει να προχωρήσουν καναδικά εγχειρήματα που συνδέονται με υβριδικές και εναλλακτικές μορφές πρόωσης, τη μετάβαση σε εναλλακτικά καύσιμα, συστήματα αεροσκαφών και υποδομές υποστήριξης των τελευταίων, σημείωσε ο Francois-Philippe Champagne, επευφημούμενος από καναδικές εταιρίες.

Θα «επιτρέψει να επιταχυνθεί η πράσινη στροφή του καναδικού τομέα της αεροδιαστημικής και να δημιουργηθούν καλές θέσεις εργασίας ενισχύοντας ταυτόχρονα τις αλυσίδες εφοδιασμού κι ενισχύοντας τη μετάβαση σε κλιματικά ουδέτερη οικονομία», τόνισε.

Κλιματική ουδετερότητα ως το 2050

Τον Οκτώβριο του 2022, τα μέλη της υπηρεσίας των Ηνωμένων Εθνών για την αεροπορία όρισαν στόχο τη χρονιά 2050 προκειμένου η αεροπορική βιομηχανία, που επικρίνεται συχνά για τον ρόλο της στην κλιματική αλλαγή, να επιτύχει κλιματική ουδετερότητα.

Καθώς του αναλογεί το 2,5 ως 3% των παγκόσμιων εκπομπών CO2, η μετάβαση του τομέα σε ανανεώσιμες μορφές καυσίμων παραμένει δύσκολη, παρότι η βιομηχανία και οι εταιρείες της ενέργειας βρίσκονται σε αναζήτηση λύσεων.

Ο καναδικός τομέας της αεροναυπηγικής, βασιζόμενος στις εξαγωγές, απασχολεί περίπου 210.000 ανθρώπους και συνεισφέρει στην οικονομία τουλάχιστον 27 δισεκ. καναδικά δολάρια, κατά επίσημα κυβερνητικά δεδομένα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης