Σδούκου για έκθεση RECAI: Μια ακόμη απόδειξη προόδου της χώρας μας στις ΑΠΕ

Σδούκου για έκθεση RECAI: Μια ακόμη απόδειξη προόδου της χώρας μας στις ΑΠΕ
Η Ελλάδα κατετάγη πρώτη στον Παγκόσμιο Δείκτη Ελκυστικότητας Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας της Ernst & Young μετά από στάθμιση σε σχέση με το ΑΕΠ της
Σχετικά Άρθρα

Στην πρόοδο που σημείωσε η χώρα μας στις ΑΠΕ την τελευταία τετραετία αναφέρθηκε η Γενική Γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών του ΥΠΕΝ, Αλεξάνδρα Σδούκου με ανάρτησή της στα social media.

Αφορμή στάθηκε η τελευταία έκδοση της εξαμηνιαίας έκθεσης, EY Renewable Energy Country Attractiveness Index (RECAI 61) που βρήκε την Ελλάδα στην 1η θέση του προσαρμοσμένου ως προς το ΑΕΠ δείκτη

Αναλυτικά:

«Η Ελλάδα κατετάγη πρώτη στον Παγκόσμιο Δείκτη Ελκυστικότητας Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας της Ernst & Young μετά από στάθμιση σε σχέση με το ΑΕΠ της!

Από το 2003, ο εξαμηνιαίος δείκτης Renewable Energy Country Attractiveness Index (RECAI) κατατάσσει τις 40 πιο αναπτυγμένες αγορές του κόσμου σε σχέση με την ελκυστικότητά τους για επενδύσεις σε ΑΠΕ.

Σε απόλυτα νούμερα η Ελλάδα είναι 16η. Οι αναλυτές όμως επισημαίνουν ότι ο δείκτης ευνοεί τις μεγαλύτερες οικονομίες και, μετά από στάθμιση που κάνουν με βάση το ΑΕΠ, η Ελλάδα καταλαμβάνει για πρώτη φορά πριν λίγες μέρες την 1η θέση, ως αγορά που «...αποδίδει πέρα από τις προσδοκίες σε σχέση με το μέγεθός της».

Είναι δε χαρακτηριστικό ότι τον Οκτώβριο 2019 η Ελλάδα ήταν στην 31η θέση στην απόλυτη κατάταξη.

Άλλη μια απόδειξη της τεράστιας προόδου που συντελέστηκε στις ΑΠΕ την τελευταία τετραετία».

8797.jpg



898_1.jpg


www.worldenergynews.gr




Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης