Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Edison: Μετατροπή με 400 εκατ σε προδιαγραφές υδρογόνου θερμοηλεκτρικής μονάδας

Edison: Μετατροπή με 400 εκατ σε προδιαγραφές υδρογόνου θερμοηλεκτρικής μονάδας

 Επένδυσε περίπου 400 εκατ. ευρώ για να μετατρέψει μια παλιά μονάδα σε μια νέα θερμοηλεκτρική εγκατάσταση στο Πόρτο Μαργκέρα

 

Ο ιταλικός ενεργειακός όμιλος Edison εγκαινίασε την Παρασκευή έναν νέο σταθμό παραγωγής ενέργειας χαμηλών εκπομπών αερίου κοντά στη Βενετία, ο οποίος στο μέλλον θα μπορεί επίσης να λειτουργεί με μείγμα υδρογόνου-αερίου .

Η κυβέρνηση της Ιταλίας βλέπει την ενέργεια υδρογόνου ως μια πολλά υποσχόμενη νέα τεχνολογία για μια χώρα που παράγει σήμερα περισσότερο από το 50% της ενέργειάς της από ορυκτά καύσιμα, αλλά στοχεύει να αυξήσει την παραγωγή από ανανεώσιμες πηγές στα δύο τρίτα του συνολικού μείγματος μέχρι το 2030.

Η Edison, η ιταλική μονάδα του γαλλικού ομίλου ηλεκτρικής ενέργειας EDF, επένδυσε περίπου 400 εκατομμύρια ευρώ για να μετατρέψει μια παλιά μονάδα σε μια νέα θερμοηλεκτρική εγκατάσταση στο Πόρτο Μαργκέρα, έναν βιομηχανικό κόμβο με θέα στη λιμνοθάλασσα της Βενετίας.

Έχει εγκατεστημένη ισχύ 780 MW και ενεργειακή απόδοση 63%, επιτρέποντάς του να μειώσει τις εκπομπές άνθρακα και οξειδίου του αζώτου έως και 30% και 70% αντίστοιχα, σε σύγκριση με τον τρέχοντα ιταλικό μέσο όρο για παρόμοιες μονάδες, ανέφερε η Edison .

Τεχνολογίες

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Edison, Nicola Monti, δήλωσε ότι το εργοστάσιο "δείχνει πώς οι διαφορετικές τεχνολογίες μπορούν να συμβάλουν στον κοινό στόχο απαλλαγής από τις ανθρακούχες εκπομπές", αλλά σημείωσε ότι δεν είναι ακόμη έτοιμο να λειτουργήσει και με υδρογόνο.

"Εξετάζουμε τη μελλοντική δυνατότητα να μετατρέψουμε αυτό το εργοστάσιο και να το χρησιμοποιήσουμε με ακόμη πιο βιώσιμο τρόπο. Δυστυχώς, η παραγωγή πράσινου υδρογόνου δεν είναι ακόμη ανταγωνιστική σε σύγκριση με το φυσικό αέριο. Σίγουρα θα φτάσουμε εκεί μέσα σε λίγα χρόνια", είπε.

Ο υπουργός Βιομηχανίας Adolfo Urso, ο οποίος συμμετείχε στα εγκαίνια, ανέφεε σε tweet ότι το νέο εργοστάσιο είναι «στρατηγικό για την Ιταλία» και το χαιρέτισε ως «ένα από τα πιο αποτελεσματικά και βιώσιμα στην Ευρώπη».

Με συνολική εγκατεστημένη ισχύ 7,2 γιγαβάτ (GW) που κατανέμεται σε ολόκληρη τη χώρα, η Edison καλύπτει το 7% της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στην Ιταλία.

Έχει επενδυτικό σχέδιο ύψους 10 δισ. ευρώ έως το 2030, το μισό από το οποίο είναι αφιερωμένο στην επέκταση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης