Ενέργεια

Tο πρώτο πρατήριο LNG - CNG στην Αττική ανοίγουν Elinoil και Blue Grid

Tο πρώτο πρατήριο LNG - CNG στην Αττική ανοίγουν Elinoil και Blue Grid
Η είσοδος της ελίν στην αγορά του LNG-CNG εντάσσεται στο πλαίσιο της υλοποίησης του στρατηγικού σχεδιασμού της για την μετεξέλιξη του δικτύου πρατηρίων της σε ολοκληρωμένους ενεργειακούς σταθμούς

Η Elinoil και η Blue Grid σχεδιάζουν να ξεκινήσουν τον πρώτο τους σταθμό ανεφοδιασμού LNG και CNG για οχήματα στην Ελλάδα το πρώτο τρίμηνο του 2024, αναμεταδίδει το lngprime.

Η είσοδος της ελίν στην αγορά του LNG-CNG εντάσσεται στο πλαίσιο της υλοποίησης του στρατηγικού σχεδιασμού της για την μετεξέλιξη του δικτύου πρατηρίων της σε ολοκληρωμένους ενεργειακούς σταθμούς, ενώ παράλληλα ευθυγραμμίζεται με την ευρύτερη δέσμευση της εταιρίας για την προώθηση της βιωσιμότητας μέσα από την επέκταση των δραστηριοτήτων  της σε φιλικότερες για το περιβάλλον μορφές ενέργειας. 

Σημειώνεται ότι το 2021, η Elinoil και η Blue Grid δημιούργησαν τον πρώτο προμηθευτή καυσίμου LNG στην Ελλάδα για οδικές μεταφορές, την BlueFuel, για την ανάπτυξη ενός πανελλαδικού δικτύου πρατηρίων ανεφοδιασμού βαρέων επαγγελματικών οχημάτων, επιτρέποντας τη χρήση του LNG ως οδικού καυσίμου στην Ελλάδα αλλά και στην ευρύτερη περιοχή.

Νωρίτερα φέτος, η Blue Grid, με την υποστήριξη της MYTILINEOS που προμήθευσε το φορτίο, γίνεται η πρώτη εταιρεία που χρησιμοποιεί τη νέα εγκατάσταση φόρτωσης βυτιοφόρων οχημάτων του ΔΕΣΦΑ στον Τερματικό Σταθμό της Ρεβυθούσας.

Τέλος, η Ευρώπη διαθέτει 669 σταθμούς ανεφοδιασμού υγροποιημένου φυσικού αερίου και η Γερμανία και η Ιταλία φιλοξενούν τον μεγαλύτερο αριθμό τέτοιων πρατηρίων με 169 και 140 σταθμούς, αντίστοιχα, δείχνουν τα στοιχεία.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης