Τελευταία Νέα
Βιομηχανία & Απανθρακοποίηση

Edison: Εγκαινίασε σταθμό ηλεκτροπαραγωγής που λειτουργεί με μίγμα υδρογόνου / αερίου

Edison: Εγκαινίασε σταθμό ηλεκτροπαραγωγής που λειτουργεί με μίγμα υδρογόνου / αερίου
Η νέα μονάδα θα έχει βαθμολογία ενεργειακής απόδοσης 63%, την υψηλότερη για έναν σταθμό παραγωγής ενέργειας στην Ιταλία, σύμφωνα με το Reuters
Ο ιταλικός ενεργειακός όμιλος Edison εγκαινίασε την Παρασκευή 16/6 έναν καινοτόμο σταθμό ηλεκτροπαραγωγής κοντά στη Βενετία που μειώνει τις επιβλαβείς εκπομπές, χρησιμοποιώντας υδρογόνο αναμεμειγμένο με φυσικό αέριο, όπως μεταδίδει το Reuters, ως μέρος του επενδυτικού σχεδίου της ύψους 10 δισ. ευρώ έως το 2030, με το μισό να είναι αφιερωμένο στην επέκταση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Καθώς η Ιταλία προσπαθεί να μειώσει τη ρύπανση, η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από υδρογόνο θεωρείται από την κυβέρνηση ως μια πολλά υποσχόμενη εναλλακτική λύση για μια χώρα που παράγει σήμερα περισσότερο από το 50% της ισχύος της με καύση άνθρακα, πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Η Edison, η ιταλική μονάδα του γαλλικού ομίλου ηλεκτρικής ενέργειας EDF, έχει επενδύσει περίπου 400 εκατομμύρια ευρώ (438 εκατομμύρια δολάρια) για να μετατρέψει μια υπάρχουσα μονάδα στο Πόρτο Μαργκέρα στον νέο θερμοηλεκτρικό σταθμό εγκατεστημένης ισχύος 780 MW.

Θα έχει βαθμολογία ενεργειακής απόδοσης 63%, την υψηλότερη για έναν σταθμό παραγωγής ενέργειας στην Ιταλία.

Η εγκατάσταση μπορεί να μειώσει τις ειδικές εκπομπές οξειδίων του αζώτου έως και 70% και άνθρακα έως και 30% σε σύγκριση με τον τρέχοντα μέσο όρο του ιταλικού θερμοηλεκτρικού πάρκου, είπε η Edison.

«Το νέο εργοστάσιο της Marghera είναι μια απτή απόδειξη του πώς οι διαφορετικές τεχνολογίες μπορούν να λειτουργήσουν προς τον κοινό στόχο της απαλλαγής από τις ανθρακούχες εκπομπές για να διασφαλιστεί η ασφάλεια του ενεργειακού εφοδιασμού και η οικονομική βιωσιμότητα», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Edison, Nicola Monti.

Ένας νέος στρόβιλος που κατασκευάζεται από την ιταλική Ansaldo Energia θα επιτρέψει στο εργοστάσιο να παράγει ηλεκτρική ενέργεια από ανάμιξη υδρογόνου με αέριο.
Με συνολική εγκατεστημένη ισχύ 7,2 GW που κατανέμεται σε ολόκληρη τη χώρα, η Edison καλύπτει το 7% της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στην Ιταλία.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης