Ενέργεια

Reuters: Πτώση κατά 14,7% για τις εξαγωγές προϊόντων πετρελαίου της Ρωσίας τον Μάιο

Reuters: Πτώση κατά 14,7% για τις εξαγωγές προϊόντων πετρελαίου της Ρωσίας τον Μάιο
Ορισμένα διυλιστήρια άλλαξαν τη συντήρηση για τον Μάιο από τον Απρίλιο, έτσι οι εξαγωγές πετρελαϊκών προϊόντων μειώθηκαν με τη μείωση της παραγωγής, δήλωσε πηγή στο Reuters
Οι θαλάσσιες εξαγωγές προϊόντων πετρελαίου της Ρωσίας τον Μάιο μειώθηκαν κατά 14,7% σε μηνιαία βάση σε 10,034 εκατομμύρια τόνους, αντανακλώντας την κορύφωση της εποχιακής συντήρησης διυλιστηρίων και την αύξηση της εγχώριας ζήτησης, σύμφωνα με πηγές της βιομηχανίας και τους υπολογισμούς του Reuters.

«Ορισμένα διυλιστήρια άλλαξαν τη συντήρηση για τον Μάιο από τον Απρίλιο, έτσι οι εξαγωγές πετρελαϊκών προϊόντων μειώθηκαν με τη μείωση της παραγωγής», είπε ένας έμπορος.
Η αδρανής δυναμικότητα πρωτογενούς διύλισης πετρελαίου έχει αναθεωρηθεί για τον Μάιο κατά 500.000 τόνους από το προηγούμενο σχέδιο, σε 5,0 εκατομμύρια τόνους, λόγω της εκτεταμένης συντήρησης σε πολλά διυλιστήρια, σύμφωνα με στοιχεία από πηγές της βιομηχανίας και τους υπολογισμούς του Reuters.

Οι εξαγωγές καυσίμων μέσω των λιμανιών της Βαλτικής Primorsk, Vysotsk, Αγίας Πετρούπολης και Ust-Luga σε καθημερινή βάση τον Μάιο μειώθηκαν κατά 23,8% σε μηνιαία βάση σε 4,8 εκατομμύρια τόνους από 6,1 εκατομμύρια τόνους, σύμφωνα με στοιχεία από πηγές της αγοράς.

Οι εξαγωγές προϊόντων πετρελαίου μέσω των λιμανιών της Ρωσίας στη Μαύρη Θάλασσα και την Αζοφική Θάλασσα μειώθηκαν κατά 4,2% σε 4,435 εκατομμύρια τόνους από 4,48 εκατομμύρια τον Απρίλιο.

Οι εξαγωγές πετρελαϊκών προϊόντων στα λιμάνια της Άπω Ανατολής της Ρωσίας τον Μάιο μειώθηκαν κατά 9% σε ημερήσια βάση σε 700.000 τόνους από 743.800 τόνους τον Απρίλιο, σύμφωνα με στοιχεία από πηγές και τους υπολογισμούς του Reuters.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης