Βιομηχανία & Απανθρακοποίηση

Thyssenkrupp: Προχωρεί σε IPO για την μονάδα υδρογόνου Nucera

Thyssenkrupp: Προχωρεί σε IPO για την μονάδα υδρογόνου Nucera
Στοχεύει σε έσοδα έως και 600 εκατ. ευρώ
Η Thyssenkrupp κυκλοφόρησε τη Δευτέρα την πολυαναμενόμενη εισαγωγή στο χρηματιστήριο της μονάδας υδρογόνου Nucera.

Η Thyssenkrupp Nucera, μια κοινοπραξία 66:34 με την ιταλική De Nora στοχεύει σε έσοδα έως και 600 εκατομμυρίων ευρώμέσω της πώλησης νέων μετοχών, επιβεβαιώνοντας τα αρχικά σχέδια εισαγωγής που παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά στις αρχές του 2022.
Η αρχική δημόσια προσφορά (IPO), η οποία καθυστέρησε λόγω των αδύναμων συνθηκών της αγοράς μετά τον πόλεμο στην Ουκρανία, αναμένεται να ολοκληρωθεί πριν από τις καλοκαιρινές διακοπές, ανάλογα με τις συνθήκες της αγοράς, ανέφερε η εταιρεία.

Έρχεται καθώς η τεχνολογία υδρογόνου παίρνει ώθηση από την ευνοϊκή νομοθεσία στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη, οι οποίες επιδιώκουν και οι δύο να ενισχύσουν την τεχνολογία για να βοηθήσουν τις βαρίες βιομηχανίες, συμπεριλαμβανομένου του χάλυβα και των χημικών, να απελευθερωθούν από τον άνθρακα.
"Η IPO της Nucera είναι απαραίτητη για τον μετασχηματισμό της ThyssenKrupp. Θα παράσχει στη Nucera τα επειγόντως απαραίτητα κεφάλαια για επέκταση", δήλωσε ο Ingo Speich της Deka Investment, κορυφαίος μέτοχος της Thyssenkrupp.
«Η Nucera μπορεί να παραμείνει μπροστά στον ανταγωνισμό για τεχνολογία υδρογόνου μόνο με σημαντικά περισσότερα κεφάλαια».

Αποτίμηση

Ο Joerg Schneider, διαχειριστής χαρτοφυλακίου στην Union Investment, δήλωσε ότι η εταιρεία χρειάζεται ακόμα να έχει ιστορικό στον ταχέως αναπτυσσόμενο τομέα της ηλεκτρόλυσης αλκαλικού νερού, προσθέτοντας ότι η αποτίμηση της Nucera εξαρτάται από την εκτέλεση του έργου.
"Πιστεύω ότι θα πρέπει να περιμένουν έκπτωση. Επίσης επειδή τα αποθέματα υδρογόνου δεν τα πηγαίνουν τόσο καλά τελευταία", είπε, προσθέτοντας ότι η Union Investment θα παρακολουθήσει την προσφορά.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Thyssenkrupp Nucera Werner Ponikwar δήλωσε στο Reuters ότι ο όμιλος πραγματοποιούσε έργα για μισό αιώνα και ήταν σε θέση να υλοποιήσει μεγάλα έργα, επιβεβαιώνοντας ότι σχεδίαζε να επεκτείνει την ετήσια ισχύ στα 5 γιγαβάτ μέχρι το 2025, από 1 GW τώρα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης