Ενέργεια

Σύγχρονο εργαστήριο φυσικού αερίου απέκτησε το 1ο Εργαστηριακό Κέντρο Αλεξανδρούπολης

Σύγχρονο εργαστήριο φυσικού αερίου απέκτησε το 1ο Εργαστηριακό Κέντρο Αλεξανδρούπολης
Η Energylines Engineering επιλέχθηκε να σχεδιάσει, να μελετήσει και να κατασκευάσει το εργαστήριο φυσικού αερίου, με στόχο την εκπαίδευση των μαθητών ΕΠΑΛ και σπουδαστών των ΙΕΚ, που θα αποτελέσουν τη νέα γενιά εγκαταστατών φυσικού αερίου στη Βόρεια Ελλάδα

Την Πέμπτη 11 Μαΐου 2023 πραγματοποιήθηκε στην Αλεξανδρούπολη η παραλαβή του εργαστηρίου από τον Διευθυντή του 1ου Ε.Κ Αλεξ/πόλης κ. Παναγιώτη Κολοσέντα το οποίο αποτελεί δωρεά του Trans Adriatic Pipeline (TAP), στο πλαίσιο του προγράμματος Κοινωνικών & Περιβαλλοντικών Επενδύσεων, χρηματοδότησε την αγορά εξοπλισμού για το εργαστήριο φυσικού αερίου του 1ου Εργαστηριακού Κέντρου Αλεξ/πολης.

Κατόπιν διαγωνισμού και σε συνεργασία με το Ίδρυμα Μποδοσάκη, η Energylines Engineering επιλέχθηκε να σχεδιάσει, να μελετήσει και να κατασκευάσει το εργαστήριο φυσικού αερίου, με στόχο την εκπαίδευση των μαθητών ΕΠΑΛ και σπουδαστών των ΙΕΚ, που θα αποτελέσουν τη νέα γενιά εγκαταστατών φυσικού αερίου στη Βόρεια Ελλάδα, σε μία ανερχόμενη δυναμική αγορά.

Το Εργαστήριο περιλαμβάνει λέβητες φυσικού αερίου σε λειτουργία και προσομοίωση εγκαταστάσεων κεντρικής και ατομικής θέρμανσης, εστίες φυσικού αερίου για μαγειρική, καθώς και παραγωγή ζεστού νερού χρήσης για κατοικίες και επαγγελματικούς χώρους.
Ακολούθησε ημερίδα εντός του Εργαστηριακού Κέντρου, όπου έγινε παρουσίαση και επίδειξη από τον κ. Γιώργο Μουτούση, Διευθύνοντα Σύμβουλο της Energylines Engineering.

Στην ημερίδα παρευρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης περιφερειακής ενότητας Έβρου, κ. Δημήτριος Πέτροβιτς, ο Γενικός Γραμματέας του δήμου Αλεξανδρούπολης , κ. Ιωάννης Μπόγδης, ο Πρόεδρος Σχολικής Επιτροπής Δ.Ε. Δήμου Αλεξανδρούπολης , κ. Αλέξανδρος Αντωνίου, Πρώην Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης Αν. Μακεδονίας-Θράκης , κα. Ελένη Δημούδη, Εκπρόσωπος του Σωματείου Θερμοϋδραυλικών Αλεξανδρούπολης , καθώς και πλήθος εκπαιδευτικών, καταρτιζόμενων, τεχνικών και ειδικών του χώρου του φυσικού αερίου. Μήνυμα χαιρετισμού απέστειλαν, η κα Σωτηροπούλου - Δ/ντρια προγράμματος κοινωνικών & περιβαλλοντολογικών επενδύσεων του ΤΑΠ, ο κ. Γεωργιάδης -Project manager TAP, ο κ. Χρήστος Δερμεντζόπουλος – βουλευτής ν. Έβρου και η κα. Ελένη Πλακωτή Δ/ντρια Δ.Δ.Ε. Ν.Έβρου.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης