Α. Εξάρχου (Intrakat): Ομολογιακό δάνειο 120 εκατ. ευρώ για την ανάπτυξη ΑΠΕ

Α. Εξάρχου (Intrakat): Ομολογιακό δάνειο 120 εκατ. ευρώ για την ανάπτυξη ΑΠΕ
Ο CEO της Intrakat αναφέρθηκε στη σημασία της εξαγοράς της Ακτωρ από τον όμιλο Ελλάκτωρ για την οποία αναμένει την απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού

Τις προοπτικές στα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα αλλά και στην εξαγορά του Άκτωρα αναφέρθηκε ο διευθύνων σύμβουλος της Intrakat, Αλέξανδρος Εξάρχου, στην πρώτη -από τη νέα διοίκηση- ενημέρωση των αναλυτών.

Όπως τόνισε ο κ. Εξάρχου η νέα διοίκηση εστιάζει σε πέντε βασικούς άξονες: Yποδομές, ΣΔΙΤ, Παραχωρήσεις, Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ) αλλά και Real Estate προχωρώντας μάλιστα τις επόμενες μέρες στη σύναψη ομολογιακού δανείου 120 εκατ. ευρώ για την ανάπτυξη ΑΠΕ (100 ΜW).  

Σήμερα το συνολικό χαρτοφυλάκιο στην ενέργεια του Ομίλου ανέρχεται στα 1,8 GW. Όπως ανέφερε ο κ. Εξάρχου οι προοπτικές του Ομίλου είναι εξαιρετικές, γεγονός που ενισχύεται από τα μεγάλα έργα τα οποία έχει υπογράψει το τελευταίο διάστημα μεταξύ των οποίων το έργο ΣΔΙΤ Καλαμάτας - Πύργος, το ΣΔΙΤ ΒΟΑΚ καθώς και το Marina Τower ένα έργο προϋπολογισμού 350 εκατ. ευρώ. 

Ο CEO της Intrakat αναφέρθηκε στη σημασία της εξαγοράς της Ακτωρ από τον όμιλο Ελλάκτωρ για την οποία αναμένει την απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού. 

Τέλος, ο κ. Εξάρχου εκτίμησε ότι ο όμιλος θα έρθει σε break even μέσα στο 2023.

Πηγή: capital.gr
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης