Τελευταία Νέα

TenneT: Ποιες εταιρίες αναλαμβάνουν τις συνδέσεις των αιολικών υπεράκτιων της Βόρειας Θάλασσας

TenneT: Ποιες εταιρίες αναλαμβάνουν τις συνδέσεις των αιολικών υπεράκτιων της Βόρειας Θάλασσας
Όλα τα υπεράκτια έργα ισχύος 2 GW θα πρέπει να είναι λειτουργικά έως το 2031, σύμφωνα με την Offshore

Η TenneT υπέγραψε τα συμβόλαια εγκατάστασης που καλύπτουν τα καλωδιακά συστήματα HVDC 525 kV για τα υπεράκτια αιολικά έργα της στη βορειοδυτική Ευρώπη, αξίας περίπου 5,5 δισεκατομμυρίων ευρώ (6,06 δισεκατομμύρια δολάρια), με την NKT, τη Nexans και μια κοινοπραξία των Jan De Nul, LS Cable και Denys, όπως μεταφέρει η Offshore.

1. Η NKT θα διαχειρίζεται τις συνδέσεις για το Nederwiek 3, με την ξηρά είτε στο Geertruidenberg είτε στο Moerdijk, καθώς και τις συνδέσεις για το Doordewind 1 και το Doordewind 2, προς το Eemshaven.

2. Η Nexans θα συνδέσει καλώδια των BalWin3 και LanWin4 με το Wilhelmshaven και LanWin2 στην Κάτω Σαξονία, στην περιοχή Heide στο Schleswig-Holstein, στη βόρεια Γερμανία.

3. Η κοινοπραξία των Jan De Nul, LS Cable και Denys θα υλοποιήσει συνδέσεις στην Κάτω Σαξονία, με τα BalWin4 και LanWin1, που θα συνδεθούν και τα δύο στην περιοχή Unterweser και το LanWin5 στην περιοχή Rastede.

Το πεδίο εργασιών για αυτά τα προγράμματα καλύπτει τη σχεδίαση καλωδίων, τη μηχανική, την παραγωγή, την παράδοση, τη διαχείριση έργων, την εγκατάσταση καλωδίων HVDC 525 kV σε υπεράκτιες, χερσαίες και κοντινές ακτές και όλες τις εργασίες συναρμολόγησης στα υποθαλάσσια τμήματα και στην ξηρά.

Η ίδια ομάδα θα χειριστεί το τμήμα TenneT του χερσαίου διαδρόμου 525 kV συνεχούς ρεύματος NordOstLink στο Schleswig-Holstein, όπου ο άλλος εταίρος είναι 50Hertz.
Οι δραστηριότητες θα πρέπει να ξεκινήσουν φέτος, με το υπεράκτιο cablelay να πραγματοποιείται το 2026.
Όλα τα υπεράκτια έργα ισχύος 2 GW θα πρέπει να είναι λειτουργικά έως το 2031.
00_7.PNG
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης