Τελευταία Νέα
Αναλύσεις

Schauble: Βρισκόμαστε στα τελικά στάδια διαπραγμάτευσης με την Ελλάδα

tags :
Schauble: Βρισκόμαστε στα τελικά στάδια διαπραγμάτευσης με την Ελλάδα
θετικός για την διαπραγμάτευση ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ
O Γερμανός ΥΠΟΙΚ δήλωσε ότι η διαπραγμάτευση ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και τους θεσμούς για τη β΄ αξιολόγηση βρίσκεται στα τελικά στάδια
Αισιόδοξος δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Wolfang Schaeuble, για την ολοκλήρωση της β΄αξιολόγησης.
Σύμφωνα με το Reuters, ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ δήλωσε ότι η διαπραγμάτευση ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και τους θεσμούς για τη β΄ αξιολόγηση βρίσκεται στα τελικά στάδια και εξέφρασε την αισιοδοξία του για το αποτέλεσμα.
Αναφερόμενος στην Πορτογαλία, τόνισε ότι πρέπει να αποφύγει μια νέα διάσωση, ενώ επανέλαβε τη θέση του για τη νομισματική πολιτική της ΕΚΤ.
Όπως τόνισε, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του προκαταρκτικού σχεδίου για τον προϋπολογισμό του 2018, αναμένει αύξηση των επιτοκίων μεσοπρόθεσμα, κάτι που θα ληφθεί υπόψη στον σχεδιασμό για τον προϋπολογισμό.
Επανέλαβε, επίσης, ότι βλέπει περιθώριο για μείωση των φόρων κατά 15 δισ. ευρώ μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου, προσθέτοντας ότι δεν θα εστιάσει στη μείωση της φορολογίας στην κατανάλωση.
Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας έστρεψε τα βέλη του κατά της Τουρκίας, σημειώνοντας πως πρέπει να διασφαλίσει την ύπαρξη των κατάλληλων συνθηκών για να αρχίσουν οι συζητήσεις σχετικά με τη λήψη οικονομική βοήθειας.
Χαρακτήρισε ωστόσο την κατάσταση που επικρατεί στην Τουρκία «αξιοθρήνητη».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης