Ενέργεια

Βραζιλία: Equinor, Repsol και Petrobras επενδύουν 9 δισ. δολάρια σε υπεράκτιο κοίτασμα αερίου

Βραζιλία: Equinor, Repsol και Petrobras επενδύουν 9 δισ. δολάρια σε υπεράκτιο κοίτασμα αερίου
Η Equinor έχει μερίδιο 35% στο έργο, ενώ η Repsol Sinopec κατέχει το 35% και η Petrobras το υπόλοιπο 30%, όπως υπενθυμίζει το Reuters
Η Equinor και οι συνεργάτες της, Repsol και Petrobras, aποφάσισαν να επενδύσουν 9 δισεκατομμύρια δολάρια για την ανάπτυξη κοιτάσματος αερίου και συμπυκνωμάτων BM-C-33 στα ανοικτά της Βραζιλίας, ανακοίνωσε τη Δευτέρα 8/5 στο Reuters η νορβηγική εταιρεία.
Το κοίτασμα το οποίο εκτιμάται ότι περιέχει περισσότερα από ένα δισεκατομμύριο βαρέλια ανακτήσιμου ισοδύναμου πετρελαίου, αναμένεται να ξεκινήσει την παραγωγή του το 2028.

«Το αέριο που εξάγεται από το έργο θα μπορούσε να αντιπροσωπεύει το 15% της συνολικής ζήτησης φυσικού αερίου στη Βραζιλία κατά την εκκίνηση», ανέφερε η Equinor σε δήλωση.
«Η ανάπτυξή του θα συμβάλει επίσης στην ενεργειακή ασφάλεια και την οικονομική ανάπτυξη, επιτρέποντας πολλές νέες θέσεις εργασίας σε τοπικό επίπεδο», πρόσθεσε.

Το αέριο από το υπεράκτιο κοίτασμα θα διοχετεύεται απευθείας στο εθνικό δίκτυο φυσικού αερίου μέσω ενός αγωγού μήκους 200 χιλιομέτρων που θα προσγειώνεται στην πόλη Macae στην πολιτεία του Ρίο ντε Τζανέιρο.

Τα υγρά πετρελαίου σχεδιάζεται να εκφορτώνονται με βυτιοφόρα.
Η Equinor έχει μερίδιο 35% στο έργο, ενώ η Repsol Sinopec κατέχει το 35% και η Petrobras το υπόλοιπο 30%.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης