Orsted: Πτώση κερδών κατά 12% το α' τρίμηνο 2023, στο 1,02 δισ. δολάρια

Orsted: Πτώση κερδών κατά  12% το α' τρίμηνο 2023, στο 1,02 δισ. δολάρια
Η Orsted διατήρησε την πρόβλεψή της για το EBITDA για το 2023 εξαιρουμένων των νέων συνεργασιών αμετάβλητη μεταξύ 20 και 23 δισεκατομμυρίων κορώνων, σύμφωνα με το Reuters
Η Orsted της Δανίας η Νο. 1 εταιρεία ανάπτυξης υπεράκτιων αιολικών πάρκων στον κόσμο, ανακοίνωσε την Τετάρτη 3/5 τα λειτουργικά κέρδη του πρώτου τριμήνου σύμφωνα με τις προσδοκίες και επιβεβαίωσε την καθοδήγησή της για ολόκληρο το έτος που δόθηκε νωρίτερα μέσα στο έτος, όπως γράφει το Reuters.

Τα κέρδη α' τριμήνου προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) εξαιρουμένων των νέων συνεργασιών μειώθηκαν κατά 12% σε 6,91 δισεκατομμύρια κορώνες Δανίας (1,02 δισεκατομμύρια δολάρια), έναντι 6,9 δισεκατομμυρίων που ανέμεναν οι αναλυτές σε δημοσκόπηση που συγκέντρωσε η εταιρεία.

«Είμαστε ικανοποιημένοι με τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου όπου τα κέρδη από τις υπεράκτιες τοποθεσίες μας επανέρχονται σε καλό δρόμο ως βασικός μοχλός (για τα λειτουργικά κέρδη)», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Mads Nipper.
«Επιπλέον, η κατασκευή των σημερινών μας αιολικών και ηλιακών πόρων προχωρά σύμφωνα με το σχέδιο», είπε.

Η Orsted διατήρησε την πρόβλεψή της για το EBITDA για το 2023 εξαιρουμένων των νέων συνεργασιών αμετάβλητη μεταξύ 20 και 23 δισεκατομμυρίων κορώνες.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης