Ενέργεια

Το deal της Cheniere για μακροπρόθεσμη συμφωνία προμήθειας LNG με ασιατική εταιρεία

Το deal της Cheniere για μακροπρόθεσμη συμφωνία προμήθειας LNG με ασιατική εταιρεία
Το Sabine Pass έχει αυτή τη στιγμή χωρητικότητα περίπου 30 mtpa μετά την κυκλοφορία του έκτου τρένου τον Φεβρουάριο του περασμένου έτους

Ο αμερικανικός εξαγωγέας LNG Cheniere υπέγραψε μια μακροπρόθεσμη συμφωνία πώλησης και αγοράς LNG με μια ασιατική εταιρεία και σχετίζεται με την προγραμματισμένη επέκταση των εγκαταστάσεων Sabine Pass στη Λουιζιάνα.

«Αν και δεν είμαστε ακόμη σε θέση να μοιραστούμε συγκεκριμένες λεπτομέρειες, την περασμένη εβδομάδα, εκτελέσαμε μια νέα μακροπρόθεσμη SPA με έναν Ασιάτη τελικό χρήστη» τόνισε χαρακτηριστικά ο Διευθύνων Σύμβουλος της Cheniere, Jack Fusco.

Σημειώνεται ότι το Sabine Pass έχει αυτή τη στιγμή χωρητικότητα περίπου 30 mtpa μετά την κυκλοφορία του έκτου τρένου τον Φεβρουάριο του περασμένου έτους, ενώ το εργοστάσιο τριών τρένων της Cheniere στο Corpus Christi στο Τέξας μπορεί να παράγει περίπου 15 mtpa LNG και ήδη βρίσκεται υπό επέκταση.

Πάνω από 20 χρόνια

Ο Fusco είπε στους αναλυτές ότι η Cheniere θα προμηθεύει περίπου 0,4 εκατομμύρια τόνους ετησίως βάσει της συμφωνίας για περισσότερα από 20 χρόνια έως το 2047.

«Οι περισσότεροι από τους τόμους που σχετίζονται με το SPA υπόκεινται στο FID του Train 1 του έργου επέκτασης Sabine Pass. Είμαστε ενθουσιασμένοι που έχουμε ήδη υπογράψει μια SPA που συνδέεται με το έργο και που χτίζουμε εμπορική δυναμική καθώς προχωράμε στην ανάπτυξη», είπε.

Στη συνέχεια πρόσθεσε ότι η Cheniere προχώρησε σε αυτές τις εξελίξεις του έργου σε ένα περιβάλλον που χαρακτηρίζεται από πληθωρισμό κόστους, αυξανόμενα επιτόκια και «εξαιρετικά ανταγωνιστικές» αγορές LNG.

«Αυτές οι πραγματικότητες όχι μόνο υπογραμμίζουν τη σημασία των ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων της Cheniere, αλλά και την αποφασιστική δέσμευσή μας στις επενδυτικές παραμέτρους που καθοδηγούν την πειθαρχημένη προσέγγισή μας στις επενδύσεις κεφαλαίου», είπε.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης