Ενέργεια

EDF: Αύξηση εσόδων 34,6%, στα 47,8 δισ. ευρώ, το α' τρίμηνο, παρά τη μείωση πυρηνικής παραγωγής

EDF: Αύξηση εσόδων 34,6%, στα 47,8 δισ. ευρώ, το α' τρίμηνο, παρά τη μείωση πυρηνικής παραγωγής
Η μείωση της πυρηνικής παραγωγής εξηγείται από τη χαμηλότερη διαθεσιμότητα πυρηνικού στόλου, κυρίως λόγω διακοπών για τους ελέγχους και τις επισκευές στους σωλήνες που επηρεάστηκαν από το φαινόμενο της διάβρωσης, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η EDF
Ο γαλλικός γίγαντας πυρηνικής ενέργειας EDF δήλωσε ότι οι πωλήσεις του πρώτου τριμήνου αυξήθηκαν κατά 34,6% στα 47,8 δισεκατομμύρια ευρώ (52,64 δισεκατομμύρια δολάρια) χάρη στις υψηλότερες τιμές ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου, αν και ανέφερε πτώση της πυρηνικής παραγωγής λόγω διακοπών και απεργιών του πυρηνικού αντιδραστήρα στη Γαλλία.
Η EDF είπε ότι η πυρηνική παραγωγή στη Γαλλία μειώθηκε στις 85,2 τεραβατώρες (TWh), ή 6,5 TWh λιγότερο από το πρώτο τρίμηνο του 2022.

«Αυτή η μείωση εξηγείται από τη χαμηλότερη διαθεσιμότητα πυρηνικού στόλου, κυρίως λόγω διακοπών για τους ελέγχους και τις επισκευές στους σωλήνες που επηρεάστηκαν από το φαινόμενο της διάβρωσης λόγω καταπόνησης και στις επιπτώσεις των κοινωνικών κινημάτων», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η EDF.
Ο όμιλος, ο οποίος βρίσκεται σε διαδικασία πλήρους εθνικοποίησης, επιβεβαίωσε την εκτίμησή του για την πυρηνική παραγωγή στη Γαλλία για το 2023 σε εύρος 300-330 TWh.

Η πυρηνική παραγωγή έπεσε σε χαμηλό 34 ετών πέρυσι λόγω του αριθμού ρεκόρ διακοπών του αντιδραστήρα στην EDF, μετατρέποντας τη Γαλλία σε καθαρό εισαγωγέα ηλεκτρικής ενέργειας για πρώτη φορά από το 1980.
Ο όμιλος είπε ότι η πυρηνική παραγωγή ανήλθε συνολικά σε 9 TWh στη Βρετανία τους πρώτους τρεις μήνες του έτους, μειωμένη κατά 2,4 TWh σε σχέση με το 2022, μετά το κλείσιμο του πυρηνικού σταθμού Hinkley Point B τον Αύγουστο του 2022 και λόγω ενός πιο πολυάσχολου προγράμματος συντήρησης το 2023.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης