Ενέργεια

GasLog Partners: Νέες συμφωνίες ναύλωσης με Shell

GasLog Partners: Νέες συμφωνίες ναύλωσης με Shell
Η Shell άσκησε το δικαίωμά της να παρατείνει τη σύμβαση για το GasLog Geneva χωρητικότητας 174.000 cbm για άλλα πέντε χρόνια

H GasLog Partners έχει επεκτείνει μια συμφωνία ναύλωσης για ένα από τα πλοία της με τη Shell, καθώς τρέχει για να ολοκληρώσει τη συμφωνία συγχώνευσης που είχε ανακοινωθεί προηγουμένως με την GasLog.

Όπως ορίζει το deal, μια μονάδα της Shell άσκησε το δικαίωμά της να παρατείνει τη σύμβαση για το GasLog Geneva χωρητικότητας 174.000 cbm για άλλα πέντε χρόνια. Με αυτήν την κίνηση, η Shell θα χρησιμοποιήσει αυτόν τον μεταφορέα TFDE κατασκευής 2016 για την αποστολή LNG μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2028. Η εταιρεία έχει άλλη μια επιλογή να επεκτείνει τη συμφωνία για άλλα τρία χρόνια.

GasLog Sydney

Η GasLog Partners επιβεβαίωσε ότι ολοκλήρωσε την πώληση και την εκμίσθωση του 155.000-cbm που κατασκευάστηκε το 2013, GasLog Sydney, με την China Development Bank Financial Leasing (CDB Leasing).

Η εταιρεία είπε ότι η συμφωνία αξίας 140 εκατομμυρίων δολαρίων με μια μονάδα CDB Leasing δεν έχει καμία επιλογή ή υποχρέωση επαναγοράς. Η GasLog Partners είπε ότι τα έσοδά της έφτασαν τα 99,1 εκατομμύρια δολάρια για το πρώτο τρίμηνο, σε σύγκριση με 85,5 εκατομμύρια δολάρια για την ίδια περίοδο το 2022.

Απέδωσε την αύξηση 13,6 εκατομμυρίων δολαρίων κυρίως στην καθαρή αύξηση των εσόδων από τα πλοία της που δραστηριοποιούνται σε αγορές άμεσης και βραχυπρόθεσμης διάρκειας το πρώτο τρίμηνο του 2023, στο πλαίσιο χρονοναύλων που εκτελέστηκαν το 2022.

Τα κέρδη έφθασαν τα 36,4 εκατομμύρια δολάρια, σε σύγκριση με τα 35 εκατομμύρια δολάρια για την ίδια περίοδο το 2022. Η GasLog Partners απέδωσε την αύξηση των κερδών κατά 1,4 εκατομμύρια δολάρια κυρίως στην αύξηση των εσόδων και στη μείωση του λειτουργικού κόστους των πλοίων κατά 2,7 εκατομμύρια δολάρια.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης