Ενέργεια

Uniper: Γιατί λέει «όχι» στην κρατική στήριξη

Uniper: Γιατί λέει «όχι» στην κρατική στήριξη
Τα προσαρμοσμένα καθαρά έσοδα για την περίοδο φαίνονται στα 451 εκατ. ευρώ, έναντι ζημίας 674 εκατ. πέρυσι

Καμία κρατική βοήθεια δεν θα χρειαστεί προς το παρόν, σύμφωνα με το Reuters, η Uniper, καθώς οι χαμηλότερες τιμές του φυσικού αερίου μείωσαν ριζικά το κόστος που επιβαρύνει για την αντικατάσταση του ρωσικού όγκου.

Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά αποτελέσματα ενόψει των επίσημων κερδών που έχουν προγραμματιστεί για τις 4 Μαΐου, η Uniper αναμένει προσαρμοσμένα λειτουργικά κέρδη (EBITDA) για το α΄ τρίμηνο 749 εκατ. ευρώ, σε σύγκριση με τα τις ζημιές των 917 εκατ. ευρώ την ίδια περίοδο το 2022.

Τα προσαρμοσμένα καθαρά έσοδα για την περίοδο φαίνονται στα 451 εκατ. ευρώ, έναντι ζημίας 674 εκατ. πέρυσι.

«Η Uniper δεν απαιτεί εισφορές νέων μετοχών από τη γερμανική κυβέρνηση προς το παρόν», δήλωσε η εταιρεία, προσθέτοντας ότι δεδομένης της αστάθειας των τιμών του φυσικού αερίου, πιθανές μελλοντικές ενέσεις μετοχών δεν μπορούν να αποκλειστούν στο μέλλον.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι το κράτος είχε παρέμβει για να διασωθεί η ενεργειακή εταιρεία το περασμένο έτος. Χρειάστηκε μάλιστα περισσότερα από 50 δις. ευρώ για να καλύψει τις μελλοντικές απώλειες που υπέστη μετά τη διακοπή της παροχής φυσικού αερίου από τη Ρωσία.



www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης