TenneT: Στην Dragados συμβόλαιο 7 δις. δολ. για τρία υπεράκτια αιολικά πάρκα

TenneT:  Στην Dragados συμβόλαιο 7 δις. δολ. για τρία υπεράκτια αιολικά πάρκα

 Κατασκευή πλατφορμών μετατροπής ενέργειας αιολικών πάρκων

 

Η TenneT ανέθεσε στις Dragados Offshore και Siemens Energy σύμβαση για το σχεδιασμό, την κατασκευή και την εγκατάσταση των τριών υπεράκτιων πλατφορμών μετατροπής ενέργειας αιολικών πάρκων στη Βόρεια Θάλασσα, συνολικής αξίας 7 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Σύμφωνα με το Offshore οι πλατφόρμες μετατροπής θα συλλέγουν το εναλλασσόμενο ρεύμα που παράγεται από πολλά αιολικά πάρκα και θα το μετατρέπουν σε συνεχές ρεύμα υψηλής τάσης (HVDC), το οποίο στη συνέχεια θα μετατραπεί εκ νέου σε εναλλασσόμενο ρεύμα σε χερσαίους σταθμούς περίπου 200 km μακριά στις γερμανικές πόλεις Wilhelmshaven και Heide.

Η κατασκευή αυτών των πλατφορμών μετατροπής, που η καθεμία ζυγίζει περίπου 34.000 τόνους, θα δημιουργήσει περισσότερες από 2.000 θέσεις εργασίας ανά πλατφόρμα παρέχοντας φόρτο εργασίας μέχρι το 2031.

Αυτό το έργο αποτελεί μέρος του Σχεδίου Ενεργειακής Μετάβασης της Γερμανίας, το οποίο απαιτεί την κατασκευή ενός μεγάλου υπεράκτιου δικτύου παραγωγής αιολικής ενέργειας. Η Dragados Offshore αν'ελαβεπρόσφατα με έξι άλλα έργα HVDC του ίδιου τύπου.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης