Τελευταία Νέα
Παρενέργειες

Ενεργειακές μετοχές: Τι προσδιορίζει την πορεία τους

Ενεργειακές μετοχές: Τι προσδιορίζει την πορεία τους

Με τις αγορές να τηρούν φάση σταθεροποίησης και την 21/4 να πλησιάζει, ενδεχόμενη ημέρα αναβάθμισης, οι ενεργειακές μετοχές βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος.

Η Μυτιληναίος με ελαφρά διορθωτική κίνηση από τα ιστορικά υψηλά της, έχει επανέλθει στο buyback με 10.000 τεμάχια στα 27,99 ευρώ στις 13/4, έχοντας φτάσει το 3,03% των ιδίων.

Αύριο ανακοινώνεται τα αποτελέσματα της Τέρνα Ενεργειακή, με αναμενόμενα έσοδα 229 εκατ. και προσαρμοσμένο EBITDA 159 εκατ. για το 2022.

Η διόρθωση της ΜΟΗ και η άνοδος των ΕΛΠΕ κλείνει το gap των κεφαλαιοποιήσεών τους σε 160 εκατ. ευρώ. Με τα δεδομένα της ΜΟΗ σε ΑΠΕ και την πορεία του πετρελαίου, οι δυνατότητες για υψηλότερη κεφαλαιοποίηση είναι προφανείς.

Η πορεία των μετοχών θα εξαρτηθεί τόσο από την Wall,για την οποία η Citi αναφέρει ότι η «στέρηση» ρευστότητας 800 δις. δολ. θα οδηγήσει σε διόρθωση, ενώ άλλοι τεχνικοί αναλυτές βλέπουν τις 4.195 μονάδες στον S&P, όσο επίσης και για το τι θα γίνει με την αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας την Παρασκευή 21/4.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης